BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,37
HABER /  GÜNCEL

Baltık denizinde esrarengiz şekil

Baltık Denizi'nde bir yıl önce tespit edilen ve UFO’ya benzeyen şekil bilim dünyasında heyecan uyandırdı.

Abone ol

Baltık Denizi’nde, Finlandiya ile İsveç arasında kalan Botnia Körfezi’nde tam bir yıl önce tespit edilen ve UFO’ya benzeyen şekliyle bilim dünyasında heyecan uyandıran cisim ilk kez fotoğraflandı. Dalgıçlar, bugüne dek böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını belirtti.

Mtvmsnbc sitesinin haberine göre denizin 86 metre altında, 19 Haziran 2011’de tespit edilen ve ne olduğu belirlenemeyen batık, İsveçli bir hazine arama ekibi tarafından ilk kez görüntülendi. Sonar tarama yöntemiyle yeri kesin olarak tespit edilen batığı görüntüleyen ekipte yer alan dalgıç Stefan Hogeborn, “Hayatımda böyle bir şeyle karşılaşmadım” ifadesini kullandı

BÖYLE ŞEYLE KARŞILAŞMADIM

Hogeborn, basına yaptığı açıklamada, “Altı bin dalış gerçekleştirdiğim 20 yıllık dalış geçmişim boyunca, böyle bir şeye rastlamadım. Normalde kayalar yanmaz. Suyun derinliklerine kafamızdaki soru işaretlerini gidermek için daldık. Ama şu an kafamda çok daha fazla soru işareti var. Ne gördüğümü tanımlayamıyorum” dedi.

Dalgıçlar, ilk başta gördükleri şeklin kayalık bir tepe olduğunu düşündü. Ancak yakın gözlemler çok daha farklı bir durum ortaya koydu:

“Cisim, deniz tababnından 3-4 metre yükselen, 60 metre genişliğinde dev bir mantar görünüme sahip. Aynı zamanda, yuvarlak ve düzensiz köşelere sahip. Cismin tepesinde, içine açılan yumurta şeklinde bir açıklık bulunuyor. Cismin tepesinde, tuhaf, taştan oluşmuş yuvarlak şekiller var. Bu şekiller ateş yakma yeri gibi görünüyor ve is gibi bir maddeyle kaplanmış.”

Dalgıçların verdiği çok ilginç diğer bir bilgi, “cisme uzanan 300 metrelik yolun, sanki cisim tarafından dümdüz edilmiş gibi” bir izlenim vermesi.

“BU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ŞEY DEĞİL”
Dünya basınında “batık UFO” heyecanı yaratan esrarengiz cismi çıkarmayı amaçlayan İsveç’in Ocean X şirketi, karşılarındaki şeyin beklemedikleri kadar esraengiz olduğunu belirtti. Şirketin kurucularından Peter Lindberg, “İlk başta bunun bir kaya olduğunu düşündük, ancak başka bir şeydi. Baltık Denizi’nde bugüne kadar hiçbir sualtı yanardağı faaliyeti gerçekleşmemiş olması, bu durumu daha da esrarengiz kılıyor. Meslek gereği bu şeklin doğa tarafından nasıl oluştuğunu açıklamaya çalışıyoruz. Ancak profesyonel dalgıçlar olarak hiç böyle bir şeye rastlamadığımızı söylemek zorundayım” dedi.