BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

Polislerden gördüğü işkenceyi böyle anlattı

Polisler tarafından işkence gördüğünü iddia eden üniversite öğrencisi yaşadıklarını böyle anlattı

Abone ol

Üniversite öğrencisi, Ataşehir’de üzerinde ehliyeti ve aracın ruhsatı olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındığını, karakolun mutfağında 5 polis memuru tarafından işkence gördüğünü öne sürdü.

Hürriyet Gazetesi'nden İsmail Aktaş'ın haberine göre; Doğuş Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Sertan Can (21) 11 Haziran’da arkadaşlarıyla birlikte yemek yedikten sonra gece amcasının Porsche marka cipiyle yola çıktı. Ataşehir’de lastiğinin patladığını sanan Sertan Can, cipi durdurunca yanlarına polisler geldi. 

YAŞANANLARI BÖYLE ANLATTI

Can bundan sonra yaşananları şöyle anlattı: “Polisler arkadaşımı ve beni araca yaslayıp aradı. Yanımda ehliyetim ve cipin ruhsatı yoktu. İkisini de getirtebileceğimi söyledim ama gözaltına alındık. Götürüldüğümüz Şehit Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi’nde alkolmetreye üflememi istediler. Üflemek istemeyince de ellerimi arkadan kelepçeleyip nezarethaneye koydular. Az sonra 5 polis gelerek bana vurmaya başladı. Yere düştüm. Yerde de vurmaya devam ettiler. Bayılmışım. Başımdan aşağı kovayla su döktüler.

Yaklaşık 3 saat nezarethanenin mutfağında kaldıktan sonra saat 08.00 sıralarında Fatih Sultan Mehmet Eğitim Hastanesi’ne götürüldüm. Beyin tomografisi ve MR çekildi. Kendime zarar verdiğimi söyleyip, tutanağa da öyle yazmışlar. Hiç kimseyle görüşmeme izin vermediler. Doktor iç kanama riski olduğu için 10 saat müşahade altında tuttu. Sonra da polise hakaret ve mukavemet suçlarından adliyeye sevk edildim. Ben de şikâyetçi oldum. Kamera kayıtlarını polisten istedim. ‘Arızalı’ dediler.”

POLİS RAPORU : TEHDİT ETTİ

Polisin hazırladığı tutanakta ise, Can’ın anlattıklarının tam tersini söylüyor. Polise göre, Sertan Can dur ihtarına uymayarak ciple kaçtı. Yakalandığında polise hakaret etti ve tehdit etti. Mukavemet gösterdi.