BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan 'adam yemediğini' böyle gösterdi!

Başbakan Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Hakan Fidan için soruşturma izni vermedi...

Abone ol

KCK operasyonları kapsımında MİT müsteşarı Hakan Fidan, önceki MİT müsteşarı Emre Taner ve müsteşar yardımcısı Afet Güneş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. Oslo görüşmelerine katıldığı gerekçesiyle MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında soruşturma izni isteyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Başbakan Erdoğan'ın cevabı hayır oldu.

Siyasi literatüre "7 Şubat krizi" olarak geçen MİT Müsteşarı'na soruşturma talebinde sona gelindi. Başbakan Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve üst düzey MİT görevlileriyle ilgili soruşturma izni isteyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, olayın yıl dönümüne yaklaşırken cevabi yazısını gönderdi.

FİDAN'I SORUŞTURMAYIN

Sabah'ın haberine göre; Erdoğan, MİT Müsteşarı Fidan'ın soruşturulmasına izin vermedi. Başbakanlık kaynakları mevzuat gereğince Başsavcılığın dosyaya ilişkin "soruşturmaya mahal olmadığı" kararı vermesinin beklendiğini belirtti. Kaynaklar, MİT Müsteşarı Fidan'a ilişkin talepte Danıştay'a itiraz başvurusunun da yapılamayacağının altını çizdi.

OSLO GÖRÜŞMELERİNE KATILMAKLA SUÇLANDI

Dosyanın önümüzdeki günlerde kapanması bekleniyor. Başbakanlığın soruşturmaya izin vermeyen cevabi yazısı, İmralı'da PKK'nın silahsızlandırılmasına yönelik görüşmelerin hemen akabinde gönderildi. MİT Müsteşarı Fidan için soruşturma talebi de, daha önce Oslo'da yapılan görüşmeler çerçevesinde istenmişti. Savcılığın gerekçesinde, Fidan'ı Oslo görüşmelerine katılmakla suçladığı iddia edilmişti.

BAŞBAKANLIK'IN İZNİ GEREKLİ

MİT'çilerin geçtiğimiz yıl ifadeye çağrılması üzerine hükümet harekete geçmiş ve MİT Kanunu'nun 26. Maddesinde değişikliğe giderek, MİT'çilerin özel yetkili mahkemeler tarafından da kovuşturulmasını Başbakanlığın iznine bağlamıştı. Böylece Erdoğan, soruşturma talebine tam bir yıl sonra ret cevabı vermiş oldu.

KOLAY KOLAY ADAM YEMEYİZ

Başbakan Erdoğan, İmralı-MİT görüşmesi sızdığı günlerde Hakan Fidan'a sahip çıkmış ''Malum çevrelerin geçmişte de Hakan Bey'i hedef aldığı biliniyor. Sızma nasıl olmuş onu araştırıyoruz. Ama hatası da olsa Hakan Bey'i böyle nedenlerle harcamayız. Biz kolay kolay adam yemeyiz. Bu sızdıranların içlerindeki art niyeti ortaya koydu. Bu kimseye bir şey kazandırmaz.'' demişti