BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ABDden muhalefeti vurdu

Muhalefet "geri dön" diye çağrı da bulundu ancak Erdoğan'ın dönmeye niyeti yok. Başbakan Nükleer için de tarih verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 7-8 yıl sonra nükleer enerjiden faydalanma dönemine gireceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, ABD'deki temaslarının son gününde düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu'nun (GMF) Park Hyatt Oteli'nde düzenlediği toplantıya katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, uluslararası sistemin derin bir değişim sürecinin içinden geçtiğini belirten Erdoğan, bu sürecin bir taraftan bazı değerleri ön plana çıkarırken, diğer taraftan da üzerine dikkatle eğilinmesini gerektiren karmaşık sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Siyasi çoğulculuk, insan yaşamının ve onurunun korunması, kişisel özgürlüklerin genişletilmesi, cinsiyet eşitliğinin sağlanması, yoksulluk, açlık ve hastalıkların önlenmesi, demokratikleşme ile kültürler arasında diyaloğun tesisi, günümüzün küresel siyasetinde önemli değerler haline geldi. Buna karşılık, terörizm, kitle imha silahlarının yayılması tehlikesi, sınır ötesi suç şebekelerinin faaliyetleri, yasa dışı göç, insan kaçakçılığı gibi önemli meseleler bizleri son dönemde giderek daha fazla meşgul eden sorunlar…

''YAŞADIĞIMIZ BİR ÖNCÜ ŞOKTUR''

Geleceği tehdit eden risklerin insanları umutsuzluğa ve karamsarlığa sevk etmemesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, kendisinin her zaman bir alternatifin mevcut olduğuna, her zaman bir çıkış yolunun, bir çıkış kapısının bulunabileceğine yürekten inandığını dile getirdi.

''ASLA ÜMİTSİZ OLMAYA GEREK YOK''

Bu manzaradan ve yaşanan gelişmelerden çıkartılan bir başka sonucun da ''Asla ümitsiz olmaya gerek yok, mutlaka bir alternatif var'' olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye olarak bir çıkış alternatifi, hatta alternatifleri olduğuna inandıklarını ve samimiyetle bunun çabasını ve mücadelesini verdiklerini ifade etti.

Enerji alanında atılan adımlara da değinen Erdoğan, ''Türkiye, enerji sıkıntısını kendi kaynaklarıyla temin edebilme ve nükleer enerjide de şu anda da uluslararası anlaşmayla atmak üzere olduğumuz adım var ki buradan da 7 yıl sonra, 8 yıl sonra Türkiye nükleer enerjiden de faydalanma, istifade etme dönemine girecektir'' dedi.

ERDOĞAN'DAN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Başbakan Erdoğan, düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu'nun (GMF) Park Hyatt Oteli'nde düzenlediği toplantının ardından gazetecilerin, muhalefet partilerinin, terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye dönmesi gerektiğine ilişkin soruya, ''Bu konu konu mu, Bu hitap hitap mı? Bu kadar basitleşti bunlar'' yanıtını verdi.