BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  POLİTİKA

Gülenden Cindoruka iki mektup

Cindoruk, Erdoğan'ı eleştirdi başbakan adayı olduğunu açıkladı. Cindoruk'a gelen iki mektup var ki şaşırtıcı!

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "demokratik açılım"ın başarısızlığa uğradığını iddia etti. Türkiye'nin bugün geldiği durumu ise "gayet vahim bir nokta" olarak değerlendiren Cindoruk, Bakan Atalay'ı ise istifaya davet etti. 

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeti Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programına katılan Cindoruk, "demokratik açılıma" sıcak bakmadıklarını söyledi. Cindoruk, "Hiçbir parti genel başkanı konuşmadığı halde görüşme talebini biz kabul ettik ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la konuştuk, fikirlerimizi söyledik. İlk başta umutluydum. Ama zaman ortaya koydu ki açılım yokmuş. Hadise bugün gayet vahim bir noktaya geldi. Plan başarısızlığa uğramıştır. Beşir Atalay istifa etmelidir. Çok iddialı bir projeydi. Belki yeni bir bakan çıkar, geride kalanları toparlar, en kötü ihtimaliyle ortalığı biraz yatıştırır diye düşünüyorum" dedi.

Cindoruk, şöyle devam etti: "Kürt açılımı deyimini biz düzelttik, demokratik açılıma çevirdik ama aslında Türkiye'de demokratik açılım olmaz. Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılıma gücü yetmez. Demokrasiyle ilgili düşünceleri ve uygulamaları da gerçekten vahim. Başbakan demokrasiyi bilmiyor."

Açılımın terör örgütünün izinde yürüdüğünü savunan Cindoruk, "Açılım terörün reklamını yaptı. Bu nedenle üzülüyorum" dedi.

DOMUZ DEĞİL SİYASİ GRİPTEN ÖLDÜLER

Başbakan Erdoğan'ın istifa etmek gibi bir huyunun olmadığını ifade eden Cindoruk, "Başbakan domuz gribi aşısından ötürü Sağlık Bakanı'nı azarlıyor. Domuz gribinden 300 kişi öldü. Bence onlar domuz gribinden değil siyasi gripten öldüler. Halk sağlığını korumakla mükellef bir başbakan böyle bir yanlışı nasıl yapar ve o başbakan nasıl başbakan kalır?" şeklinde konuştu.

ÖCALAN'IN LİDERLİĞİ SONA ERMİŞTİR

Abdullah Öcalan yakalandığında barışa yardım edeceğini söylediğini hatırlatan Cindoruk, PKK elebaşısının bu düşüncesinden vazgeçtiğini kaydetti. "Ne talep ettiğini çok muğlak bırakıyor" diyen Hüsamettin Cindoruk, "Benim anladığım kadarıyla Öcalan'ın liderliği sona ermiştir. Çünkü Kürt vatandaşlarımız arasında siyasi kültürü ve metodolojisi itibariyle muteber bir lider değildir. Buradaki hedefi bundan sonra zorla, tehditle, baskıyla ve silahla Kürdistan'ın bağımsızlığını değil, kendi bağımsızlığını sağlamak" şeklinde konuştu.

PKK TOKAT'TAKİ SALDIRIDA TAŞERON KULLANDI

Fatih Altaylı'nın, Tokat'ta meydana gelen ve 7 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıyı hatırlatması üzerine ise Hüsamettin Cindoruk, "Reşadiye Amasya'nın kuzeyi ve o yol geçiş yoludur. Teröristler oradan geçer. Örgütün taşeron kullandığını zannediyorum. O askerler orada devriye görevi yapıyorlar. Bu bir katliamdır ve bu katliamı yapanların da insani duygusu yoktur" dedi.

1993'TE KEŞKE BAŞBAKANLIĞI KABUL ETSEYDİM

Cindoruk, "Genel Başkanlığını yaptığı DP'nin Başbakan adayı siz misiniz?" sorusu üzerine, "Daha önce yanlış kararlar vermişim. 1993'te Başbakan olmayı kabul etmeyişim bir hataydı. Tansu Çiller beni 3 defa aradı. Kabul etmedim. Keşke kabul etmeseydim. Türkiye'yi daha nötr idare ederdim. Hukuk reformu yapardım, belki de terör önlenirdi. Eğer partim benim dediklerimi yapar ve arkamda durursa Başbakan adayı benim" diye konuştu.
GÜLEN BANA 2 TEŞEKKÜR MEKTUBU YOLLADI

28 Şubat süreciyle ilgili olarak "28 Şubat süreci MGK kararıdır" diyen Cindoruk, Fethullah Gülen'in o dönemde kendisine 2 mektup yolladığını belirtti. Gülen'in müsaadesi olmadan bu mektupların içeriğini açıklayamayacağını da belirten Cindoruk, Gülen'in oldukça nazik bir insan olduğunu sözlerine ekledi.

MGK'da çoğunluğun askerde olduğunu belirten Cindoruk, "Bugün Yüksek Askeri Şura'ya Başbakan veya Bakanlar muhalefet şerhi koyuyor. Ben onlara soruyorum, hatta yazar çizerlere soruyorum. Ağa babaları masaların altındaydı ve onları biz masaların altından çıkarttık. Bu tarikatların cemaatlerin liderleri kimse, bir tek muhalefet yazısı yazdıklarını söylesinler" dedi.

Habertürk