BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

DTPli baba da evladını şehit verdi

Dün Tokat'ta şehit verdiğimiz askerimizin DTP'li babası, asker ve polis aleyhine slogan atanları Kürtçe uyardı!

Abone ol

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Yakup Mutlu'nun cenazesi, uçakla Muş Havaalanı'na getirildi. Naaşı ambulansla baba ocağı olan Bulanık İlçesi Örenkent Köyü'ne getirilen Yakup Mutlu için bir tören düzenlendi.

TERHİSİNE 84 GÜN KALMIŞTI

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Tatvan Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, ilk olarak şehidin özgeçmişi okundu. İstihbarat Binbaşı Aydın Bülbül tarafından yapılan konuşmanın ardından, İl Müftü Vekili Feyat Asya tarafından şehidin cenaze namazı kılındı.Terhisine 84 gün kalan ve 10 kardeşli bir ailenin çocuğu olan nişanlı Yakup Mutlu'nun cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

ACILI BABADAN KÜRTÇE UYARI

Kar yağışı altında yapılan cenaze töreninde aile fertleri gözyaşlarına hakim olamazken, şehidin babası DTP'li Kazım Mutlu, asker ve polis aleyhine sologan atan halka Kürtçe seslenerek, "Benim oğlum şehit oldu, vatan sağ olsun. Sizden rica ediyorum, kesinlikle slogan atmayın. Törenimizin güzel bir şekilde geçmesini istiyorum" diye konuştu. ''Biz burada askeri, polisi suçlamıyoruz. Onların suçu yok. Vatan sağ olsun. Metanetli olmamız lazım. Kanın durmasını istiyoruz'' diyen Mutlu, ''Ateş düştüğü yeri yaktı. 7 askerimiz şehit oldu. Üzüntülüyüz. Başka ana babalar ağlamasın.Bahçeli ve Deniz Baykal bu acıyı yaşamıyor. Çünkü askere giden çocukları yok. Bizim çocuklarımız şehit oluyor. Biz barış istiyoruz'' dedi.