BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  POLİTİKA

Erbakandan sert uyarı

Necmettin Erbakan'dan AK Parti'ye tele mesaj: Lübnan'a asker sonunuz olur!

Abone ol

Necmettin Erbakan, telefon bağlantısıyla katıldığı SP mitinglerinden seslendiği AKP"ye, “Lübnan"a asker göndermek sonunuz olurö uyarısında bulundu. Necmettin Erbakan, 1 Mart Irak tezkeresinde olduğu gibi Lübnan"a asker gönderme kararı öncesinde AKP yönetimine ve milletvekillerine yönelik mesajlar vermeye başladı.

Erdoğan, SP"nin İstanbul"da başlayan ve her gün bir ilde devam eden “İsrail"i Telin, Filistin ve Lübnan"a Destekö mitinglerine canlı telefon bağlantısıyla katılarak AKP"ye uyarılarda bulunuyor. Erbakan, Müslamanları İsrail"e karşı, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" sözleriyle mücadeleye çağırıyor ve Birleşmiş Milletler"e de sert suçlamalarda bulunuyor. Erbakan, SP"lilerce Irak tezkeresi öncesinde olduğu gibi AKP milletvekillerine iletilen telefon mesajında AKP"ye şöyle sesleniyor:

“Esas üzücü olan Türkiye"nin bütün gücüyle İsrail"e yardım etmesi olmuştur. İncirlik"ten sevkedilen silahlar Müslaman kardeşlerimizi katletmiştir. Hükümet bu silahların taşınmasına müsaade etmiştir. Böylece bu katliamları desteklemiştir. Türkiye, Lübnan"a gönderilmesi planlanan barış gücüne asla katılmamalıdır. Şimdi Hizbullah"ı yok etmek için Türk askerini kullanmak istiyorlar. Buna Türkiye"nin alet olmaması lazım. AKP, milleti aldatarak oraya asker göndermenin çarelerini arıyor. Biz niçin Hizbullah"a karşı asker gönderiyoruz. ABD, Almanya, İngiltere göndermiyor da biz niye gönderiyoruz. Bu AKP"nin sonunu getirir. Bir yandan İsrail"e hizmet edeceğiz, bir yandan vatanını savunan Hizbullah"ı yok edeceğiz, bir yandan da çocuklarımızı orada ateşe atacağız.