BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  GÜNCEL

Özkökün hediyesi satıldı

Genelkurmay Başkanı Özkök'ün İngiliz bakana hediye ettiği armalı tabak internette satıldı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Org. Özkök'ün 2003'te dönemin İngiltere Savunma Bakanı Hoon'a armağan ettiği özel işlemeli ve armalı tabağın internetteki müzayedede satıldığı iddia edildi


Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün 8 Ocak 2003'te İngiltere Savunma Bakanı (The UK Secretary of State for Defence) H. E. Geoff Hoon'a armağan ettiği tabağın, internet üzerindeki dünyaca ünlü uluslararası müzayede sitesi "eBay"de açık artırmayla satıldığı öne sürüldü.
Tabak, "eBay" müzayede sitesinde 2000'den bu yana antika saatten pusulaya, düğmeden mikroskoba kadar her türlü eşya satışı yapan İngiltere'nin Oxford şehrindeki bir satıcı tarafından artırmaya çıkarıldı.
Satıcı, Özkök'ün İngiltere Savunma Bakanı'na armağan ettiği 22 santim çapındaki, üzerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arması bulunan tabağı da diğer eşyalar gibi, işlemesinin güzelliğini ve kırmızı kadife kutusunun yeniliğini överek satışa sundu. Tabağın kenarları sarı ve mavi, iç kısmı beyaz renkten oluşuyor.

Türkiye'den de katılan oldu
İngiltere'deki satıcının açık artırmayla satışa çıkardığı tabağa çıkan ilk talip, 4.01 İngiliz sterlini (yaklaşık 11 YTL) önererek müzayedeye katılan "Wearpatriots" rumuzlu ABD'li bir alıcı oldu. Açık artırmaya daha sonra Türkiye'den "Tavlacı" rumuzlu bir alıcı 5 İngiliz Sterlini (yaklaşık 13.70 YTL) ile katıldı.

Bir Amerikalı aldı
Fazla çekişmeli geçmeyen ve biri ABD'den, diğeri Türkiye'den katılan iki alıcı arasında gelişen müzayedede tabağın, 20 Ağustos'ta 5.01 İngiliz Sterlini'ne (13.73 YTL) ABD'deki alıcıya satıldığı iddia edildi. Tabağı alan alıcı, ABD'de olduğu için, ayrıca 10 sterlin (yaklaşık 28 YTL) de posta parası ödeyecek