BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  POLİTİKA

Enis Berberoğlu 8 ay aradan sonra Meclis'te: Burada kazanan adalet duygusu olmuştur

Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez verdiği hak ihlali kararına yerel mahkemenin uymasıyla milletvekilliği vasfını yeniden kazanan CHP'li Enis Berberoğlu 8 ay aradan sonra TBMM'ye gitti. Berberoğlu, yaptığı açıklamada "Meclis'e geri dönmem mesele değil... Burada kazanan yoktur, kaybeden de yoktur" ifadelerini kullandı.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, mahkemenin 'yeniden yargılanması ve infazın durdurulması' kararına ilişkin tezkerenin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla milletvekili vasfını yeniden kazandı. Berberoğlu, 8 ay sonra milletvekili sıfatıyla TBMM’ye gitti.

"Meclis'e geri dönmem mesele değil..."

"Yaklaşık 5 senedir süren bu hukuki mücadele, bitmese bile önemli bir aşamaya gelmiş durumda" ifadesiyle sözlerine başlayan Berberoğlu, şunları kaydetti: Meclis'e geri dönmem mesele değil... Aslında herkesin bu topraklar üzerinde adalet için vermiş olduğu mücadelenin bir boyuta gelmesidir. Zaten bu iktidara karşı bu noktaya gelmem tek başıma mümkün olmazdı. Bu noktaya gelmemde başta Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, partim, örgütüm, kamuoyu desteği, adalete inanan insanlar başroldedir.

"Burada kazanan yoktur, kaybeden de yoktur"

Anayasa Mahkemesi kararları Berberoğlu 1, Berberoğlu 2, Berberoğlu 3 olarak geçiyor. Dava dosyası adıdır. Burada kazanan yoktur, kaybeden de yoktur, şahıs olarak söylüyorum. Burada kazanan adalet duygusu olmuştur.

Ne olmuştu?

Berberoğlu hakkında kesinleşen yargı kararının 4 Haziran 2020’de TBMM Genel Kurul’da okunması ile milletvekilliği düşürülmüştü. Berberoğlu, süreç içinde Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunmuştu. 

AYM’nin Berberoğlu’na yönelik hak ihlali yapıldığına ilişkin kararına ilk derece mahkemesi uymamış, ancak aynı konudaki ikinci başvurunun ardından AYM’den ikinci kez çıkan ihlal kararına bu kez yerel mahkeme direnmemişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Berberoğlu hakkında verdiği 'yeniden yargılama ve infazın durdurulması' kararı 11 Şubat’ta Genel Kurul’un bilgisine sunulmuştu. Berberoğlu'nun TBMM üyeliği böylece kendisine iade edilmişti. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
MetroPOLL anketi kulisleri hareketlendirdi! 'Kararsızlar' seçimin kaderini belirleyecek
Foto Galeri MetroPOLL anketi kulisleri hareketlendirdi! 'Kararsızlar' seçimin kaderini belirleyecek Galeriye Gözat