BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engelli izciler and içti

Büyükçekmece Belediyesi’nce kurulan Gökkuşağı adlı Engelli İzci Kulübünün düzenlemiş olduğu panel Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi’nce kurulan Gökkuşağı adlı Engelli İzci Kulübünün düzenlemiş olduğu "İzciler ve Engelliler” konulu panel Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner’in açılış konuşmasını yaptığı panel yaklaşık 3 saat sürdü. Panelistlerin konuşmalarının ardından engelli izciler and içerek küçük bir gösteri düzenlediler. Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanı; İsmail Toksöz, Özürlüler Vakfı Genel Sekreteri Esra Berberoğlu, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ata Öztürk ve Uluslararası Lider Eğitimcisi İbrahim Kurak’ın panelist olarak katıldı.

Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanı İsmail Toksöz de, günümüzde eğitimin en iyi yatırım olduğunu söyledi. Toksöz  "Eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Eğitim geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri Türkiye'nin istediği değerlere göre yetiştirmektir” dedi. İzciliği kısaca tarif eden Toksöz; "İzci yaratanına, devletine, çevresine ve kendisine karşı görevlerini hakkı ile yerine getirendir. Görüldüğü gibi eğitimin tarifi ile izciliğin tarifi tamamen örtüşmektedir. Biz eğitimciler de çok iyi biliriz ki iyi ve kalıcı eğitim ancak yaşanarak verilendir ” şeklinde konuştu.

İzcilik faaliyetlerinin felsefesinin özellikle yaşamın bütün evrelerini gençlere anlatarak ve yaşatarak öğretmek olduğunu dile getiren Toksöz konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Çocuklarımızı toplumun istediği bireyler olarak yetiştirmenin yolu sosyal, sportif ve izcilik faaliyetlerinden geçer."

Engelli velileri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr Hasan Akgün’e teşekkür ederek panelistlere sorular sordular. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin katıldığı panel plaketlerin verilmesinin ardından koktelle sona erdi.