BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Şener'den Başbakan'a kritik teklif

Başbakan'ın eski yol arkadaşı Şener, soykırım tasarısıyla ilgili öyle bir söz etti ki Erdoğan'ı köşeye sıkıştırdı.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın aldığı sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul eden İsveç'e gitmeme kararını, Amerika için de uygulaması ve o kararlılığını Amerika için de göstermesi gerektiğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve açılış için Konya'ya gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ilk olarak Selimiye Camii'ne gelerek Cuma namazını kıldı. Cuma namazı sonrası bir cenaze namazına katılan Şener, daha sonra vatandaşlarla selamlaştı ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

ERDOĞAN'A ANAYASA ELEŞTİRİSİ

Bir gazetecinin gündemde olan anayasa değişikliği ile ilgili sorusuna Şener, "2007 seçimi sonrası Başbakan Erdoğan, yeni bir anayasa hazırlanacağını söylemişti. Ama bugüne kadar halkımızın 3 yılı israf edilmiştir. Bu iktidar ortaya bir konu atıyor ama sonra o konuyu sahipsiz bırakıyor. Bu konuda da aynısını yaptı. Anayasa değişikliğini ortaya attı, 6-7 ay üzerinde tartıştı durdu. Sonra bu konuyu sahipsiz bıraktı. Peki sonra ne oldu. Cumhurbaşkanı, anayasa değişikliği için geç kalındığını söyledi. Başbakan ise artık anayasa değişikliğinden vazgeçtiklerini ancak kısmi değişiklikler yapacağını söyledi. Geldiğimiz durum budur" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN AMERİKAYA'DA GİTMESİN"

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul eden İsveç'e yapacağı geziyi iptal ettiğini ama Amerika gezisi ile ilgili bir açıklama yapılmadığı ile ilgili soruya ise Şener, "Başbakan, İsveç'e yapacağı geziyi iptal ettiğini açıklarken, sanırım Amerika'ya gideceğini unuttu. Eğer bir ülkenin sözde Ermeni soykırımını tanıması Başbakan'ın o ülkeye gitmemesine neden oluyorsa Başbakan'ın Amerika'ya da gitmemesi gerekir. Başbakan'a sesleniyorum; Amerika'ya gitmeyin. Emin olun sayın Başbakan Konya'ya geldiğinden çok Amerika'ya geziye gitmiştir. Ben partiler kurulurken bu tür dış geziler yapılmasını uygun bulmuyorum. Eğer birileri sizinle görüşmek istiyorsa randevu alırlar ve gelip sizi parti binasında ziyaret ederler. Bazıları, 'Şu meseleleri çözmek için bir okyanus ötesine gidelim' deyip yaşı 25-35 arası değişen lobileri ziyaret etmesini tasvip etmiyorum. İktidarı var edecek de, onu indirecek de halktır. Bana şunu soruyorlar gezilerim sırasında, 'Sizi hangi dış güçler destekliyor.' Neden diye sorduğumda, 'Dış güçlerin desteği olmadan iktidar olunamıyormuş' diyorlar. Halkımızın bu algılama biçimine getirilmesi bir felakettir. Bir partiye iktidar verme gücü de sensin, indirme gücü de. Vatandaş bu kararlılıkta olacak ve sandığa o kararlılıkla gidecek" şeklinde ifade etti.