BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.393,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Milli Savunma Bakanı Gönül İzmir'de

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın etkinliklerine katıldı.

Abone ol


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla İzmir Vilayetler Evi'nde düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, kentin kurtuluşunun yıl dönümünün, bir daha kurtuluş günlerine ihtiyaç duymayacak şekilde ebedi bir hürriyet ortamında kutlu olmasını dilediğini söyledi.

Erzurum'un 1918 yılında kurtulmaması durumunda, Erzurum Kongresi'nin düzenlenemeyeceğini ifade eden Bakan Gönül, ''İstiklal Savaşı'nın başlangıcı olan kongre, Erzurum'da yapıldı. O halde, Cumhuriyetin temelleri Erzurum'da atıldı. Erzurum ecdadının bunda büyük payı vardır. Allah, onlara rahmet eylesin. Büyük hizmetler yaptılar'' dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da tarihin, insanlığın hatıra defteri olduğunu, bugünü ve geleceği anlayabilmek adına geçmiş yaşamı unutmamak gerektiğini kaydetti.

İşgal döneminde bölgede büyük sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Kıraç, ''İşgal sırasında, Ermeni mezaliminin bölgede neler yaptığını biliyoruz. Bugün söylenen sözleri, millet olarak kabul edemeyiz. İnsana zarar verme, yok etme eylemi içinde bizim milletimiz olamaz. Dile getirilen iddiaların bizim halkımız için hiç ehemmiyeti yok'' diye konuştu.

Kıraç, İzmir'in son iki yılda 60 bin göç aldığını, Erzurum'dan gelenlerin ilk sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cevat Kırkpınar da 1915 olaylarına yönelik iddialarının çürütülmesinin yolunun Avrupa kamuoyuna belgelerle gerçeği anlatmaktan geçtiğini bildirdi.

Kırkpınar, Bakan Gönül'e desteklerinden ötürü teşekkür plaketi sundu.

Vakıf tarafından İzmir'e sunduğu hizmetlerden ötürü ödüllendirilen hayırsever Salih İşgören, plaketini Bakan Gönül'den aldı.

İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları Topluğu ile yöresel sanatçı Öznur Korkmaz'ın sahne aldığı geceye, CHP MYK Üyesi Mehmet Ali Susam da katıldı.

Öte yandan, Bakan Gönül geceye katılmak üzere Vilayetler Evi'ne geldiği sırada, Tekel işçileri ve yakınları ile TKP üyesi oldukları belirtilen bir grup hükümetin politikalarını protesto etti.

ANADOLU BİRLİĞİ DERNEĞİ KÜLTÜR GECESİ

Bakan Gönül, daha sonra Anadolu Birliği Derneğince Konak'ta bir restoranda düzenlenen kültür gecesine katıldı.

Derneğe bağlı illerden Mardin'in tanıtıldığı kültür gecesinde, Anadolu Birliği Derneği Genel Sekreteri Hayati Oral, Gönül'e gümüş telkari broş hediye etti.

Gecenin onur konuğu Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Dilman da desteklerinden ötürü Bakan Gönül'e teşekkür plaketi sundu.