BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,71
ALTIN 2.381,49
HABER /  GÜNCEL

15 yaşındaki sekretere taciz iddiası

Antalya'da 15 yaşındaki küçük kıza taciz iddiasıyla yargılanan kişiye 15 yıl hapis cezası istendi.

Abone ol

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, sahibi olduğu reklam şirketinde sekreter olarak çalışan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanığın 15 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istendi.

Korkuteli’nde sahibi olduğu reklam şirketinde sekreterlik yapan A.T’ye (14) 2 Temmuz 2009’da elle cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen, kızın ailesinin şikayeti üzerine cinsel istismar suçundan tutuklanan Turan Pırnaz’ın yargılanmasına Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde muayene edilen A.T’nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğuna yönelik rapor mahkemeye ulaştı.

Sanık, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

Ailesinin isteği üzerine A.T’yi şirketine sekreter olarak işe aldığını, bir süre sonra kızın sürekli farklı birçok kişiyle cep telefonuyla konuşması ve mesajlaşmasına şahit olduğunu ileri süren Pırnaz, A.T’yi ailesine söyleyeceğini belirterek uyardığını, ardından da hakkındaki cinsel istismar suçlamasının ortaya atıldığını savundu.

Korkuteli’nde tanınan bir kişi olduğunu, böyle bir eylemi gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını ileri süren Pırnaz, iddia konusu olayla ilgili gözaltına alınmadığını, polisin çağrısı üzerine emniyet müdürlüğüne de kendisinin gittiğini söyledi.

Sanık, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu savunarak, tahliyesini talep etti.

A.T. ise Turan Pırnaz’ın çalıştıkları iş yerinde kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddialarını yineleyerek, maruz kaldığı olay nedeniyle bayıldığını söyledi.

A.T, olaydan önce Pırnaz’ın kendisine rahatsız edici şekilde baktığını da ileri sürdü. A.T. ile annesi G.T. sanık hakkındaki şikayetlerini duruşmada da tekrarladı.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanık Turan Pırnaz’ın iş yerinde çalışan A.T’ye ruh sağlığını bozacak şekilde elle tacizde bulunduğunu, küçük yaşta kız çocuğuna karşı cinsel istismar suçunu işlediğini iddia ederek, TCK’nın 103/6 maddesi gereği cinsel istismar suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanık avukatı İbrahim Yıldız’ın talebi üzerine, mahkeme heyeti, esasa ilişkin savunma için süre vererek duruşmayı ertelendi.