BIST 10.251
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.407,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural'dan hükümete eleştiri

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Çiftçiyi, köylüyü ürün fiyatlarıyla öldürdüler'' dedi.

Abone ol

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Tiyatro Salonunda partililerle bir araya gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yaptığı konuşmada, Türkiye'deki ortalama işsizliğinin en büyüğünün Manisa'da görüldüğünü belirterek, bölgede tarım kesimine darbe vurulduğunu ileri sürdü.

Manisa'daki zengin toprakların artık doyuramaz hale geldiğini savunan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Pamuk üretemiyoruz. Pamuğu üretemeyince fabrikalarımız kapandığı gibi en sonunda TARİŞ'in iplik fabrikası da kapanarak işçilerini kapı önüne koydu. Tarım kesimi çöktü. Salihli'de üzüm, Tekirdağ'da pirinç, Ordu'da fındık yetişemez hale geldi. Bunlar yanlış ekonomik politikalardan kaynaklanıyor. Çiftçiyi, köylüyü ürün fiyatlarıyla öldürdüler. Emekliyi bir simide muhtaç duruma getirdiler. Esnafta insanların alım gücü olmayınca onlarda çöktü. Bugün çiftçi ve esnaf hacizli hale geldi.''

Bankaların karlarının arttığını buna karşın vatandaşların borcunun yükseldiğini ileri süren Vural, bunda hükümetin yanlış politikalarının etkili olduğunu savundu.

''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, vatandaşını iki torba kömüre muhtaç etti diye utanacağına 'Kömür dağıtın' diye bağırıyor. Sanki babasının cebinden veriyor. Sanki zekatından veriyor. Milletin parasıyla kömür dağıtıyor'' diyen Vural, şunları kaydetti:

''Biz bunların bütün çöplüklerini ipliğini pazara çıkaracağız. Türkiye'nin her yerinde kene var. İnşallah bu kenelerden kısa zamanda kurtulacağız. Ankara'da açılım diye bu milletin huzurunu bozmaya ve ikinci Cumhuriyet'i kurmaya çalışıyorlar. Açılım, Türkiye ve Cumhuriyet ile hesaplaşmadır. Açılım Türkiye'nin çözülmesidir.''