BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Sel felaketi Kazakistan'ı yasa boğdu

Kazakistan'ın Almatı Eyaleti'nde meydana gelen sel ve heyelanda ölü sayısı 25'e yükseldi.

Abone ol

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, Almatı eyaletine bağlı Kızıl-Ağaç bölgesinde meydana gelen sel ve heyelanda ölü sayısının 25'e yükseldiğini açıkladı. Kızıl-Ağaç bölgesinde meydana gelen hasarın büyük olmasına sebep olarak, yakındaki barajda toplanan su miktarının çok olması ve baraj kapaklarının basınca dayanamayarak açılması gösteriliyor. Selde 257 hane tamamen yıkıldı ve sular altında kaldı. Afet sonucu 25 kişi hayatını kaybetti.

Taldırkorgan şehir Vali Yardımcısı Yermek Alpısov, evleri yıkılan ve mağdur olan 870 kişinin çevrede bulunan 11 otele yerleştirildiğini açıkladı.

Almatı Eyaleti Ulaştırma Müdürlüğü, aksayan ulaşımı düzene sokmak ve ulaşımın güvenli yapılabilmesi için araçları daha güvenli ve sel riski olmayan yollara yönlendirdiklerini belirtti.

KAZAKİSTAN BAŞBAKANI MASİMOV YARIN AFET BÖLGESİNE GİDECEK

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, afet bölgesinde incelemelerde bulunmak ve çalışmaları yerinde görmek maksadı ile yarın Çalışma Bakanı Gülşara Abdıkalikova ve Sağlık Bakanı Jaksılık Doskaliyev ile bölgede incelemelerde bulunacak.