BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor puanı 90'nda kopardı

Kamil Ocak Stadı'nda Gaziantep'e konuk olan Trabzonspor, 1 puanı Alanzinho'yla kurtardı...

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 25. haftanın açılış maçında Gaziantespor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Kamil Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Gaziantespor'un golü 37. dakikada Beto'dan gelirken; Trabzonspor'un beraberlik golü 90. dakikada Alanzinho'dan geldi.

Geçen hafta Gençlerbirliği karşısında son dakikada bulduğu gollerle kazanan Trabzonspor, Gaziantespor deplasmanında da son dakikada attığı golle puan almayı başardı.

Brezilyalı futbolcu Alanzinho kazandırdığı 1 puanın yanı sıra, ligdeki ilk golünü de kaydetmiş oldu.

Bu beraberliğin ardından ardından Gaziantepspor puanını 33'e; Trabzonspor ise puanını 43'e yükseltti.

Turkcell Süper Lig'de bir sonraki hafta Gaziantepspor, Fenerbahçe deplasmanına konuk olurken; Trabzonspor evinde Galatasaray'ı ağırlayacak.

COLMAN VE CALE'SİZ TRABZONSPOR

Bordo Mavili ekipte, sakatlıkları bulunan Yattara ve Tayfun'un dışında sürpriz bir şekilde kafileye dahil edilmeyen Colman ve Cale Gaziantepspor maçında forma giyemediler. Ayrıca Tony Sylva, Murat Tosun ve Zafer'de Gaziantepspor maçında oynamadılar.

Bordo-mavili takımda Cale'nin yerine sol kanatta Ferhat oynarken; Colman'ın yerine de devre arasında Sivasspor'dan transfer edilen Sezer görev yaptı.

Gaziantepspor'da ise devre arasında transfer edilen Stjepan Tomas, Ferdi Coşkun, Cenk Güvenç sakatlıkları nedeni ile bu karşılaşmada forma giyemediler

İLK TEHLİKE GAZİANTESPOR'DAN

Karşılaşmın orta hakemi Cüneyt Çakır'ın ilk düdüğüyle birlikte iki takım maça birbirlerini tartarak başladı. İlk dakikalarda topla buluşmalarda pas yaparak rakibinin üstüne gitmek istedi. Mücadelede ilk tehlikeli atak Gaziantepspor'dan geldi ama bu pozisyondan ev sahibi takım başaralı olamadı. Olcan'ın sol kanattan içeri girerek Özgür'e çıkardığı topu kaleci Onur başarılı bir şekilde kontrol ederek erken bir gole izin vermedi.

BURAK YILMAZ'IN GOLÜ OFSAYT'A TAKILDI

İlk yarıda orta saha mücadelesi şeklinde devamm eden maçın 22. dakikasında Trabzonspor'un Burak Yılmaz ile bulduğu bir gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı.

Maçın 24. dakikasında ise Gaziantepspor'da Murat Ceylan kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu pozisyonda da ofsayt bayrağı ev sahibi takım için kalktı.

Mücadelenin ilk yarım saatlik bölümünün ardından Trabzonspor rakip kalede baskısını arttırmaya başladı. Daha çok kanatları kullanarak rakip yarı sahaya yüklenen Trabzonspor'da hücum hattında Burak ve Umut yakaladıkları pozisyonşları gole çevirmeyi başaramadılar.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

GAZİANTEPSPOR'DAN TEHLİKELİ ATAKLAR

Gaziantepspor ise Trabzonspor kalesine geldiği birçok pozsiyonda büyük tehlikeler yarattı. 35. dakikada Beto ceza sahası içinde Trabzonspor savunmasında Giray'ın müdahalesi sonucunda yerde kaldı ancak Cüneyt Çakır bu pozisyonda devam kararı verdi.

Maçın 37. dakikasında Trabzonspor atağa çıkarken Engin topu rakip yarı saha kaptırdı. Gaziantepspor yakaladığı kontratakta yarı sahayı hızlı geçti. Dengesiz yakalanan Trabzonspor savunması bu pozisyonda açık verdi. Ev sahibi takımda Beto bu pozisyonda kale sahası içinde bomboş durumda topa buluştu ve kaleci Onur'un yanında topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından ilk yarıda başka gol olmadı ve devreye Gaziantepspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile girildi.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN DEĞİŞİKLİK

İkinci yarı başlarken Trabzonspor Teknik Direktörü Şengol Güneş oyuncu değişikliğine gitmeyi tercih etti. Güneş oyundan Ferhat'ı alırken yerine Alanzinho'yu sahaya sürdü. Bu değişikliğin ardından Ömer Aysan sağ bekte; sol bekte de Serkan Balcı görev yaptı.

İkinci yarıya değişikliklerle başlayarak gol bulmak isteyen bordo-mavili takım aradığı golü bulamayınca Şenol Güneş bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Bu değişiklikte Engin dışarı alınırken; Gabric oyuna girdi.

BETO KENARA, JULİO CESAR OYUNA

Zorlu mücadelenin ikinci yarısı karşılıklık pozisyonlarla devam ederken Gaziantepspor farkı arttırmak için Trabzonspor'da beraberliği yakalamak için rakip kaleye ataklar yaptılar. Fakat ikinci yarının 25 dakikalık diliminde takımlar bunu başaramadılar.

Gaziantepspor'da oyuncu değişikliğine giderek forvet hattında güçlenmek istedi. Kırmızı-siyahlı takımda 37. dakikada golü atan Beto yorulduğu için saha kenarına alındı. Beto'nun yerine oyuna bir başka forvet oyuncsu Julio Cesar girdi.

KARŞILIKLI DEĞİŞİKLİKLER

İkinci yarıda Trabzonspor rakip yarı sahaya çok adamla yüklenirken zaman zamanda kalesinde pozsiyonlar verdi. Gaziantepspor bu kontratakları etkili kullanamadı. Bordo-mavili takımda oyuna ikinci yarı giren Alanzinho pek etkili olamadı. Hücum hattında ise Umut ile Burak orta sahadan destek gelmeyince etkili bir oyun sergileyemediler.

Gol bulmak için Şenol Güneş son değişiklik hakkınıda forvet oyuncusu alarak kullandı. Maçın 79. dakikasında orta oyuncusu olan Selçuk saha kenarına alınırken; yerine Teofile Gutierrez girdi. Bu değişikliklerden sonra Trabzonspor forvet hattında Umut, Burak ve Teofile üçlüsüyle devam etti.

Trabzonspor'un bu değişikliğne Gaziantepspor aynı şekilde cevap verdi. Maçta etkili bir performans sergileyen Olcan Adın kenara alınırken; yerine Ahmet Arı girdi. Bu değişiklikle Gaziantespor orta sahayı daha kalabalık tutmayı tercih etti.

BURAK FIRSATI KAÇIRDI!

Üç forvet ile maçında son dakikalarında mücadele eden Trabzonspor'da Burak Yılmaz 83. dakikada takımı adına en net gol pozisyonundan yaralanamadı.

Kale sahası içinde bomboş durumda topla buluşan Burak topu kaleci Mahmut'un üzerine vurdu ve Murat'a çarpan top kornere gitti.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

ALANZİNHO PUANI GETİRDİ!

Tam maç Gaziantepspor'un üstünlüğü ile tamamlanacak derken; Trabzonspor'da Alanzinho 90. dakikada attığı golle takımına 1 puanı kazandırmayı başardı.

Oyuna ikinci yarı giren Alanzinho pek etkili işler yapamazken bu golle 1 puanı kurtarmayı başardı. Brezilyalı futbolcu bu golle ligdeki ilk golünü kaydetmiş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

7. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında, Beto'un pasında topla buluşan Olcan, sol kanattan ortaladı. Ceza alanında müsait pozisyonda olmasına rağmen Erman Özgür'un dokumaladığı meşin yuvarlak kaleci Onur'da kaldı.
21. dakikada topla buluşan Erman Özgür, ceza sahası ön çizgisine yakın yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Onur kontrol etti.
23. dakikada Trabzonspor atağında Serkan Balcı topu sağ kanattan ceza alanına gönderdi. Burak'ın ceza alanından vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu, ancak bu pozisyondan önce yardımcı hakemin ofsayt kararı nedeniyle gol geçersiz sayıldı.
37. dakikada Zurita'nın pasıyla ceza alının solunda topla buluşan Jorginho, meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Beto'ya verdi. Beto, sert ve düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

61. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında, Erman Özgür sol kanattan topu ceza sahasına gönderdi, top Beto'ya gelmeden, araya giren Trabzanspor defans oyuncuları meşin yuvarlağı kornere çeldi.
71. dakikada Gabriç, Gaziantepspor ceza alanına ortaladı, kafalardan seken top Serkan'ın önünde kaldı. Serkan'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
83. dakikada topla buluşan Burak, kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu kaleci Mahmut son anda kornere çeldi.
89. dakikada Gaziantepspor kalesi önünde oluşan karambolde meşin yuvarlak Alanzinho'nun önünde kaldı, bu futbolcunun sert ve düzgün vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Cüneyt Çakır, Serkan Ok, Orkun Aktaş
Gaziantepspor: Mahmut, Murat Ceylan, Zurita, Jorginho(Dk. 73 Hakan Bayraktar), Deumi, Serdar Kurtuluş, Erman Özgür, Beto (Dk. 65 De Souza), Tolga Seyhan, Olcan (Dk. 80 Ahmet Arı), İvan
Trabzonspor: Onur, Ömer Aysan, Giray, Song, Ferhat (Dk. 46 Alanzinho), Selçuk (Dk. 78 Gutıerrez), Sezer, Serkan Balcı, Engin Baytar (Dk. 61 Gabriç), Burak Yılmaz, Umut Bulut.
Gol: Dk. 37 Beto (Gaziantepspor), Dk. 89 Alanzinho (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dk. 51 Selçuk, Dk. 890 Alanzinho (Trabzonspor), Dk. 84 Tolga, Dk. 87 Erman Özgür (Gaziantepspor)