BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

Engelini aştı KOSGEB desteğiyle patron oldu

TEKİRDAĞ'da yaşayan, yüzde 92 bedensel engelli Deveci (37), engellilerin ihtiyacı olan medikal malzemelere kolay ulaşabilmesi için KOSGEB'den hibe kredi desteği alarak medikal market açtı.

Abone ol

Tekirdağ'da yaşayan, yüzde 92 bedensel engelli Harun Reşit Deveci (37), engellilerin ihtiyacı olan medikal malzemelere kolay ulaşabilmesi için KOSGEB'den hibe kredi desteği alarak medikal market açtı.

Deveci, Hayrabolu Adliyesi'nde zabıt katibi olarak görev yaparken 2007 yılında denize çivileme atlaması sonucu omurilik felci geçirdi ve yüzde 92 oranında bedensel engelli oldu.

Daha sonra hayata küsmeyen ve engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için arkadaşları ile Hayrabolu Engelsiz Yaşam Derneğini kuran Deveci, Tekirdağ'ın merkez ilçesi Süleymanpaşa'ya taşındı.

Deveci, engelli olmasının kendisinin yaşam sevincini yitirmesine sebep olmadığını belirterek, "Buradan herkese bir uyarım var, bilmediğiniz suya girmeyin. Sonucunda insanın hayatı kararabiliyor. Bunun sonucunda tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldım. Bir süre sonra devlet memurluğundan emekli oldum. Engelli olduktan sonra engellilerin sorunlarını daha çok görmeye başladım. Arkadaşlarımla beraber Hayrabolu Engelsiz Yaşam Derneğini kurduk. Orada güzel faaliyetler yaptıktan sonra Tekirdağ merkeze taşındık. Medikal sektöründe büyük bir açık vardı. Biz engellilerin ihtiyacı olan malzemelere ulaşamıyorduk. O yüzden medikal sektörüne girmeye karara verdik. Medikalcilere kızdığım içinde bu işe girdim."

AİLE DESTEĞİ OLMADAN İŞ YERİ AÇAMAZDIM

Deveci, aile desteğinin önemli olduğunu ve onların desteği ile iş yerini açtığını vurgulayarak, "Ben aileme çok teşekkür ediyorum. Aile desteği olmadan iş yerimi açamazdım. Öncelikle aileme, iş hayatıma ve dernek arkadaşlarıma bana verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ederim." dedi.

Ailesini sevdiğini ve 1 çocuğu olduğunu dile getiren Deveci, şunları söyledi :

"Biz engelliyiz deyip evde oturmaktansa bir şeylerle uğraşmayı tercih ettim. İnsanın canı, hiçbir şey yapmadığı zaman daha çok sıkılıyor ama bu şekilde olduğu zaman hayat devam ediyor ve zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Bir de bu işle birilerine faydalı ve yardımcı olduğunu hissettiği zaman insanda bir huzur oluyor. Şu an hayatımdan mutluyum. Biz müşterilere doğru ürünü vermeye gayret gösteriyoruz. Ben engelli olduğum için ve sattığım ürünleri de kendim kullandığım için neyin ne olduğunu iyi biliyorum."