BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.490,04
HABER /  GÜNCEL

Daha önce hiç deniz görmemişlerdi şimdi tanıştılar

MUĞLA'nın Ula ilçesinde kaymakamlık tarafında yürütülen "Doğayla Yaşıyorum Doğada Öğreniyorum" projesi kapsamında, daha önce köylerinden çıkmayan ve deniz görmeyen öğrenciler, doğada bir hafta tatil yapma ve denizle tanışma imkanı buldu.

Abone ol

MUĞLA'nın Ula Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Doğada Yaşıyorum Doğada Öğreniyorum" projesi kapsamında, yaşadıkları köy ve mahallelerden ilk kez çıkan 9-15 yaşlarında 18 öğrenci, denizle tanışmanın heyecanını yaşadı.

Ula ilçesine bağlı yerleşim birimlerinde yaşayan öğrenciler, proje kapsamında "sakin kent" unvanına sahip Akyaka Mahallesi'ndeki çadır kamp alanında bir hafta kamp yaptı.

İki izci lideri, 8 gönüllü drama lideri ve koordinatörlerinin de yer aldığı proje kapsamında gün boyu çeşitli aktiviteler yapan öğrenciler, çadırlarda konakladı. Sabahın ilk ışıklarıyla uyanıp spor yapan ve hazırlanan programlara katılan öğrenciler, kendilerini ifade etme, grup içi uyum, güven duygusunu geliştirme ve sosyal becerilerini destekleme amacıyla hazırlanan etkinliklerde hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Ormanlık alanda kurulan kütüphane ile tabiatın aynı zamanda güzel bir kitap okuma alanı olduğunu keşfetmeleri de sağlanan öğrencilerden, doğayla baş başa kalabilmeleri ve dikkatlerini toplayabilmeleri amacıyla cep telefonu ve bilgisayarlarını gün boyu kapalı tutmaları istendi.

Birçoğu ilk kez denizi görme ve girme imkanına kavuşan öğrenciler, mavi sularda eğitmenleri tarafından hazırlanan oyunlara katıldılar.

BİR HAFTA ÇADIR KAMP YAPACAKLAR

Gökova Salih Güneyman Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve kamp alanı eğitmeni Tuğçe Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, Ula Kaymakamlığı ve bölgede görev yapan öğretmenlerin desteğiyle öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını gidermek, onların eğitimlerine katkı sağlamak, odaklanma sürelerini artırmak için proje hazırladıklarını söyledi.

Öğrencilerin doğada bir kamp alanında tatil yapmalarını sağlamak, sosyal faaliyetlerle kişisel gelişimlerini destekleyerek özgüven becerisi kazandırıp kendilerini ifade etmelerini kolaylaştırmak istediklerini vurgulayan Sarıoğlu, projeyi 2 yıldır uyguladıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını kaydetti.

Projeye alınacak öğrencilerin Ula Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Vakıf Müdürlüğü tarafından belirlendiğini anlatan Sarıoğlu, "Sakin Kent Akyaka'daki çadır kamp alanına aldığımız öğrencilerimiz 7 gün burada misafir ediliyor. Biz onların burada bir arada yaşayabilmeleri için izcilik, drama ve doğada yaşayabilme eğitimleri veriyoruz." dedi.

Drama eğitimlerinde öğrencilerin özellikle doğaçlama çalışmaları yapmaları, sanatsal faaliyetleri yerine getirmelerine imkan tanıdıklarını vurgulayan Sarıoğlu, "Bu çalışmalar öğrencilerin kendi akran çalışmaları ve sosyal iletişim becerilerini geliştirmelerinde biraz daha katkı sağlıyor. Doğada yaşamayı öğrenmeleri için izcilik becerilerine de ihtiyaç duyuyorlar. Bu nedenle burada onlara bu eğitimleri de vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

YÜZME EĞİTİMİ VERİLİYOR

Kampa alınan öğrencilerin kendilerinden en büyük taleplerinin denizle ilgili olduğunu ifade eden Sarıoğlu, şöyle konuştu:

"Biz özellikle ilk defa denizle tanışan öğrencilerimizi yüzme konusunda destekliyor, bu konuda da onlara eğitim veriyoruz. Bu yıl özellikle yüzme derslerimize ağırlık verdik. Biraz daha ileri seviyede yüzme dersleri bu kamp içerisinde verilebilir diye düşünerek bu yıl özellikle bu konuya ağırlık verdik. Bu yılki kamp alanında hiç denize girmeyen, deniz görmeyen öğrencilerimiz vardı ama şu anda hepsi de yüzme becerisini kazandı ve çok mutlu."

Ekip olarak gönüllülük esasına dayalı olarak bir arada olduklarını belirten Sarıoğlu, Ula Kaymakamlığının yanı sıra destek eğitimlerinde özellikle İstanbul Drama Sanat Akademisi eğitmenlerinin kendilerine destek verdiğini dile getirdi.