BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Endonezya: Seçimi kaybeden adaylara depresyon tedavisi

Endonezya Çarşamba günü genel seçime gidiyor. Hastaneler ve muayenehaneler, seçimi kaybettikleri için depresyona girebilecek adaylar için şimdiden hazırlıkları tamamladı.

Abone ol

Genel seçime giden Endonezya’da hastaneler ve muayenehaneler, kaybettikleri için depresyona girebilecek adayların tedavileri için erkenden hazırlıklara başladı.

Endonezya’da İngilizce yayımlanan The Jakarta Post adlı gazeteye konuşan Samarinda’daki bir hastane müdürü Fadhilah Masjaya, “Acemi adayların çoğu depresyona meyilli, kaybetmeye hazır değiller” dedi ve şöyle devam etti:

“Bazıları muhtemelen 1 milyar rupiah (88 bin dolar) harcadı. Bu para çarçur edilince onlar da kahroluyor.”

Çarşamba günü genel seçime gidecek olan Endonezya’nın toplumsal hizmetlerden sorumlu bakanı Selim Segaf el Cufri, geçen ay hastanelere yaptığı çağrıda, kaybedecek adaylar için özel revirler hazırlamaları talebinde bulunmuştu.

El Cufri, “Depresif adayların sayısının çok fazla olacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle yerel yönetimler ve hastanelerle, özel revirler kurmaları için işbirliğine gittik” diye konuştu.

Endonezya’daki genel seçimlerde, parlamentodaki 560 sandalye için 6 bin 600’den fazla aday yarışacak. Yerel seçimlerde ise 19 bin 699 sandalye için 200 bin kişi adaylığını koydu.

Ülkede, 2009 yılında yapılan son genel seçimlerin ardından, Endonezya medyasında sık sık depresyona giren adaylar, sinir krizi geçirenler ve hatta kendini öldürenler adaylar hakkında haberler yer alıyordu.

Haberlerin çoğu da seçim kampanyaları döneminde aldıkları borçları ödeyemedikleri için sıkıntıya giren adaylar hakkındaydı.