BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL

Adana'da yasa dışı dinleme operasyonu

Yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında Adana’da aralarında bazı emniyet görevlilerinin ikametlerinin de bulunduğu adreslerde arama yapıldığı bildirildi. Doğan Haber Ajansı, operasyonda sekiz emniyet görevlisinin gözaltına alındığını duyurdu.

Abone ol

Yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında Adana’da aralarında bazı emniyet görevlisinin ikametlerinin de bulunduğu adreslerde arama yapıldı.

Anadolu Ajansı konuyla ilgili haberinde, yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında bazı adreslere arama yapıldığını, bu adreslerden bazılarının emniyet görevlilerine ait olduğunu bildirdi.

Doğan Haber Ajansı, operasyonda ‘Emniyet Müdür eski Yardımcısı İsmail Bilgin ile Şube Müdürü Ertuğrul Yetkin'in de bulunduğu sekiz polisin, evlerinde arama yapılarak gözaltına alındığını’ duyurdu.

İhlas Haber Ajansı ise haberinde aramaların, sekiz emniyet mensubunun ‘evlerinde ve makamlarında yapıldığını’ bildirdi.

Yasa dışı dinlemeler yer seçimlerin hemen öncesi ve yerel seçim döneminde önemli bir siyasi gündem maddesi haline gelmişti.

Hükümet cephesinden yapılan açıklamalarda bu tür dinlemelerin 'paralel yapı' olarak adlandırılan ve Gülen Cemaati'ne mensup kişiler tarafından gerçekleşirildiği belirtilmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili açıklamalarında soruşturma sinyali vermiş, yerel seçim akşamı yaptığı balkon konuşmasında ise, "Bundan sonra dedim ya inlerine gireceğiz. Hesabını ödeyecekler, bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz" diye konuşmuştu.