BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  GÜNCEL

Çocuk yuvasında dehşet dolu saatler

Eskişehir'de yuvada kalan 1 buçuk yaşındaki kızını almak isteyen Hasan Ö., özel güvenlik görevlisi ile bir kadın öğretmeni bıçakla rehin aldı.

Abone ol

Polisin biber gazıyla müdahalede bulunduğu Özcan,  rehineleri bırakıp kendini odaya kilitledi. Hasan Ö., polislerin 4 saat süren çalışmaları sonucu etkisiz hale getirilerek  gözaltına alındı.

Olay saat 22.30 sıralarında Yenidoğan Mahallesi'ndeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 0-6 yaş arası kimsesiz çocukların kaldığı Yunus Emre Yuvası'nda meydana geldi. Elinde bıçakla yuvaya gelen Hasan Ö. daha önce kaçırıp birlikte yaşadığı 17 yaşındaki M.E.'nin dünyaya getirdiği 1 buçuk yaşındaki kızı E.Ö.'yü yuvadan alıp evine götürmek istedi. Kendisine engel olmak isteyen özel güvenlik görevlisine bıçak çeken Hasan Ö. yuvanın giriş kapısının camlarını kırdı. Güvenlik görevlisinin boğazına bıçağı dayayıp çocuğunun  getirilmesini isteyen Hasan Ö., çocuğuyla birlikte gelen kadın öğretmeni de rehin aldı. İhbar üzerine yuvaya gelen polisler Hasan Özcan'dan çocuğunu, öğretmen ve özel güvenlik görevlisini serbest bırakmasını istedi.  Rehineleri serbest bırakmayan  Hasan Ö'ye  biber gazı sıkan polisler, E.Ö., öğretmen ve özel güvenlik görevlisini kurtardı. Biber gazlı müdahalenin ardından Hasan Ö., 9 çocuğun kaldığı odaların bulunduğu koridora  kaçtı. Polisler çocuk odalarının bulunduğu koridorun arka taraftaki kapısını kilitledi. Hasan Ö. bunun üzerine elinde bıçakla boş olan bir odayı girip kapıyı kilitledi.

BİBER GAZINDAN ETKİLENEN 4 ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI
İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Polislerin sıktığı biber gazından etkilenen Hasan Ö'nün 1 buçuk yaşındaki kızı E.Ö. ile birlikte 4 çocuk 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet hastanesi Çocuk Acil Servisine kaldırıldı. İtfaiye ekipleri de  ikici kata bulunan çocukların bir kısmını yangın merdiveninden aşağıya indirdi.
 
4 SAAT SONRA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Polislerin yaklaşık 4 saat süren çabalarına rağmen bulunduğu odadan çıkmayan Hasan Ö. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekiplerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan Hasan Ö. ilk olarak Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yurdun camını kırarken elinden hafif şekilde yaralanan Özcan'a acil serviste ayakta müdahalede bulunuldu. Hasan Ö. daha sonra polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Özcan'ın çeşitli suçlardan poliste suç kaydının olduğu, bir suçtan dolayı da kaldığı cezaevinden 15 gün kadar önce şartlı tahliye edildiği belirtildi.  Hasan Ö.'ün, 17 yaşındaki M.E.'yi yaklaşık 2 yıl önce kaçırdığı ve birlikte yaşadıkları, 1 buçuk yaşındaki E.Ö.'yü kendisi cezaevine girince çocuk yuvasına verdikleri öğrenildi.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri biber gazından etkilenerek hastaneye götürülen 4 çocuğun gerekli tedavilerinin yapıldıktan sonra taburcu edildiklerini, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.