BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Hazinedar 'Karanlığa yolculuk' etti

Seçim sürecinde Gayrettepe Metro istasyonu girişinde bulunan Karanlıkta Diyalog sergisini ziyaret eden ilk başkan adayı olan Avukat Murat Hazinedar, seçildikten sonra bir kez daha o sergiye gitti.

Abone ol

Seçim sürecinde Gayrettepe Metro istasyonu girişinde bulunan Karanlıkta Diyalog sergisini ziyaret eden ilk başkan adayı olan Avukat Murat Hazinedar, seçildikten sonra bir kez daha o sergiye gitti.

Belediye meclis üyeleri ile tekrar sergiyi gezen Hazinedar, görme engelli vatandaşlarımızın her daim yanında olacağının sözünü verdi.

Beşiktaş’ta %77’lik rekor bir oyla seçimi kazanan Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş’ı İstanbul’un yükseleni yapmak için kolları sıvadı. Gece gündüz demeden çalışan Başkan Hazinedar, seçim sürecinde, Gayrettepe Metro istasyon girişinde bulunan Karanlıkta Diyalog sergisini ziyaret eden ilk ve tek başkan adayıydı. Koltuğa oturur oturmaz da bir kez daha o sergiye gitti. Görme engelli yurttaşlarımıza destek sözlerini yineledi. Belediye meclis üyeleri ile sergiyi gezen Başkan Hazinedar, “Karanlığa yaptığım bu yolculuk, aydınlık bir Türkiye ve dünya için ne kadar büyük bir emek vermek gerektiğini iç dünyamın her noktasına kadar hissettirdi." dedi.

Sergide görme engelli vatandaşlarımızla empati kurma şansı yakaladım diyen Murat Hazinedar, “Görevim boyunca da bu vatandaşlarımızın yanında olacağım, söz verdiğim bütün projeleri yerine getireceğim” dedi.

21 Aralık 2013 cumartesi günü Gayrettepe Metro İstasyonu’nda açılan Karanlıkta Diyalog Sergisi görme engellilerin vatandaşlarımızın gündelik hayattaki hislerini görme yetisine sahip kişilere yaşatmayı hedefliyor. Dünya üzerinde 130 kentte, 7 milyondan fazla insana “Dokunmuş“ karanlıkta diyalog deneyimi tamamen karanlıkta sıra dışı bir yolculuk ve olağanüstü bir deneyimin yaşanmasını sağlıyor.

başliksiz-1.20140408114000.jpg

Karanlıkta Diyalog, çığır açan, eşsiz ve daha önce hiç “görülmemiş” bir sergi olarak dünyada tanınıyor. Ziyaretçilerini şehre özgü koku, ses, sıcaklık, doku ve ortam ile tasarlanmış İstanbul’un bir kısım kentsel deneyimlerini tümü karanlıkta olmak üzere yaşatıyor.

Sergiye gidenler, görme engelli rehberlerin yol göstericiliğinde, sadece elinde klasik beyaz bastonuyla İstanbul’u görmeksizin “görüyor” ve önemli mekanları ziyaret ediyor. Ve kısa bir süre de olsa görme engelli vatandaşlarımızın neler yaşadığını hissediyor.