BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

En TEHLİKELİ havaalanı

Atlasjet pilotunun yaptığı açıklama ürkütücüydü. İşte tehlikeli bir havaalanı daha...

Abone ol

Isparta’daki uçak faciasının yankıları sürerken bu kez Tokat Havalimanı ile ilgili ürkütücü açıklama geldi. Atlasjet pilotu Hanağasıoğlu, ‘Pisti 34 derece eğri. ILS kurulamıyor. Mutlaka düzeltilmeli’dedi

Facianın ardından havalimanları gündeme gelirken Atlasjet Havayolları’nın İstanbul-Tokat arasında düzenlenen uçak seferlerinin sık sık iptal edilmesinin, Tokat Havaalanı pistinin eğik olması ve Endiz köyü camisinin minaresinden kaynaklandığını açıkladı.

İstanbul-Tokat seferlerini yapan Atlasjet Havayolları CRJ 900 tipi yolcu uçağının kaptanı Batu Hanağasıoğlu, CRJ 900 Tip Şef Yardımcısı 2. Pilot Melih Çetinayak ve Atlasjet Havayolları Tokat Bölge Müdürü Adnan İkikat ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Hanağasıoğlu, Tokat Havaalanı pistinin 34 derece eğri olduğunu belirterek, yönünün mutlaka düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

ILS KURULMASI MÜMKÜN DEĞİL
Pistin 34 derece saat yönüne doğru yapılması gerektiğini belirten Batu Hanağasıoğlu, ‘Bu şekilde ILS (Aletle İniş Sistemi) kurulabilirdi. ILS, hassas yaklaşma yardımcısıdır. Bunun kurulabilmesi için ise pistin uzantısında 15 milin temiz olması, herhangi bir yükseltinin bulunmaması gerekiyor. Bu şartlar altında ILS gerekli. Ancak havaalanının kuruluş yapısı bakımından da şu aşamada ILS kurulması mümkün değil. 1 yıldır Tokat’a uçuş yapan Atlasjet’e ait uçaklar, geçtiğimiz yıl yine bu aylarda Tokat’a sefer yapabilirlerken, bu yıl kışın daha sisli ve görüş mesafesinin az olması dolayısıyla seferler sık sık iptal ediliyor’ diye konuştu.

MİNARE DE UÇAĞI ENGELLİYOR 
Uçak seferlerinde bir başka riskinde Tokat’a bağlı Endiz Köyü camisinin minaresi olduğunu belirten Hanağasıoğlu, ‘Bu minarenin üzerinden geçerken uçağı eğmek zorunda kalıyoruz. Pistin uzunluğu mevcut haliyle bin 925 metre. Pistin boyu kısa ve pist yönü eğri. Meteorolojik verilerin de olumsuz olmasından dolayı sürekli seferler iptal ediliyor’ dedi.