BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  GÜNCEL

Boğa E-5i felç etti

Kurban Bayramı'nın bildik görüntüleri yine yaşandı. Bir boğan E-5'i felç etti...

Abone ol

Kurban Bayramı'nın bildik görüntülerinden olan kaçak boğalar bugün de sahnedeydi. Sahibinin elinden kurtulan boğalardan biri giyim mağazasına diğeri pide dükkanına girdi. Bir başkası ise E-5'e kaçtı. Her iki şeride de girip çıkan boğa trafiği altüst etti.

İple bağlı olan kurbanlık boğa kesim yerine götürüldüğü sırada sahibinin elinden kurtuldu. Topkapı Suriçi'nde kaçmaya başlayan boğayı yakalamak isteyen sahibinin çabası yetersiz kaldı. Şaşkın adamın yardımına vatandaşlar koştu. Ancak karşısındaki kalabalığın artmasından panikleyen boğa daha fazla sinirlenmeye başladı. Bir o yana bir bu yana koşmaya başlayan boğayı yakalamak için polisler de devreye girdi. Yakalamayı başaramayan bu kişiler daha sonra belediyeye haber vererek veterinerlerin gelmesini talep etti.

Bu sırada Vatan Caddesi'ne giren azgın boğa etrafındakilerin korkulu bakışları altında koşturmaya devam etti. Yakalama girişimleri de sonuçsuz kaldı. Boğa daha sonra koşarak E-5'e çıktı. Hızla akan trafik bir anda yola çıkan hayvan nedeniyle giderek yavaşladı ve durma noktasına geldi. Yolun her iki yanına geçip geçip duran boğa trafiğin kilometrelerce uzamasına yol açtı.

Boğa ile peşinden koşanlara arasındaki kovalamaca 2 saate yakın sürmesine rağmen belediye ekiplerinin gelmemesi tepkiye yol açtı. Yorulan boğa sahibinin hamlesi ile yol üzerinde yakalandı. Boğanın yeniden kaçmaması için boğa sahibi tarafından sıkı sıkı bağlandı. Hayvan daha sonra kurban edilmek üzere kesim merkezine götürüldü.