BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Operasyon yolları rahatlattı

Sınırötesi operasyon yolları rahatlattı. Bölge halkı artık korkusuz...

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'a düzenlediği operasyon sayesinde artık yollar daha güvenli.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca'da terör örgütü PKK'nın düzenlediği baskın sonrası bölgede hız kazanan operasyonlar ve ardından gerçekleştirilen sınır ötesi harekat, bölgede huzur ve güvenin artmasına katkıda bulundu. Terör örgütü üyelerinin yollara döşediği mayınların yanı sıra gerçekleştirdiği saldırılar bölgeyi oldukça huzursuz etmişti. Hakkari-Çukurca, Hakkari-Yüksekova, Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Esendere ve Hakkari-Şırnak yoları üzerinde her gün rutin olarak gerçekleştirilen mayın arama ve yol kontrolleri sayesinde vatandaşlar oldukça rahat ve güven içerisinde seyahat ediyor.

Yüksekova ilçesinde bayram nedeniyle sessizlik yaşanırken, gün içerisinde belirli aralıklarla skorski tipi helikopterler havalandı. Şemdinli bölgesi ile sınır bölgelerine giden helikopterlerin gözetleme ve birliklere erzak, malzeme taşıyan pat pat diye tabir edilen helikopterlere güvelik amaçlı havalandıkları belirtildi.

Kurban Bayramını daha rahat ve korkmadan yaşayan bölge halkı, güvenin artık kalıcı olmasını arzu ediyor. İsmini vermek istemeyen taksici esnafı, daha önceleri sürekli can korkusu yaşadığını söyledi. Şimdilerde terör örgütünün Türkiye'ye girişinin engellenmesine değinen esnaf, sürekli yapılan kontrollerin kendileri için büyük rahatlık sağladığını kaydetti.