BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Ricea Kandil telefonu

Babacan, Rice ile telefonda Kuzey Irak'taki PKK operasyonunu görüştü.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ABD Dışişleri Bakanı Condelezza Rice ile telefonda Kuzey Irak'taki PKK operasyonunu görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Babacan, Irak seyahatini yeni bitirerek Washington'a dönen Rice ile dün akşam telefonla görüştü.

Görüşmede, Babacan'ın ABD ile iyi seyretmekte olan istihbarat değişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bildirildi.

Operasyonun hedeflerinin tamamen Kuzey Irak'taki terör örgütü unsurları olduğunu bir kez daha vurgulayan Babacan, sivillerin hiçbir şekilde hedef alınmadığını da belirtti.

Babacan'ın Türkiye'nin Irak'a yönelik politikasının ana hatlarını bir kez daha aktardığı ve bu çerçevede operasyonun Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğü, Irak halkı ve Irak'ın milli kaynaklarına karşı olmadığını tekrarladığı öğrenildi.

Rice neler söyledi?

Rice da istihbarat alanındaki işbirliğinden kendilerinin de çok memnun olduğunu ve bu işbirliğinin iyi bir şekilde çalıştığı izlenimi edindiklerini belirtti.

Türkiye ile ABD'nin terörörgütü PKK'yı ortak düşman ilan ettiğini hatırlatan Rice, operasyonda sivillerin hedef alınmamasını memnuniyetle not ettiklerini kaydetti.