BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

En güzel danteli ördü altın kazandı

Antalya'da kadınlar arasında ilginç bir yarışma vardı. Dantel ve oyalar yarıştı, birinciye belediye başkanı ödül verdi.

Abone ol

Antalya Gönüllüleri Derneği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Dantelya Projesi’ kapsamındaki dantel ve oya yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından verildi.

Kadınların el emeklerini değerlendirmek ve istihdama dönüştürmek amacıyla hazırlanan ‘Dantelya Projesi’ çerçevesinde Antalya çapında dantel ve oya yarışması düzenlendi. Yarışmaya 85 kadın birden fazla eserle katıldı. Kız meslek liselerinden emekli öğretmenlerin oluşturduğu jürinin seçtiği eserler, Haşim İşcan Aile Merkezi’nde sergilendi. Bu eserler arasından dereceye girenler belirlendi. Dereceye girenlere ödülleri Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde Başkan Mustafa Akaydın’ın da katıldığı törenle verildi.

Başkan Akaydın, birinci olan Nurgül Cıngı’yı altın bilezik, ikinci olan Gül Kartal’ı üç çeyrek altın, üçüncü olan Medine Karan’ı iki çeyrek altınla ödüllendirdi. Mansiyon kazanan Eda Emek, Nurgül Tanrıverdi ve Saadet Güven’e de birer çeyrek altın hediye edildi. Yarışmaya sponsor olan Mertkan Kuyumculuk’un sahibi Kaleiçi Arasta Çevre ve Esnaf Derneği Başkanı Özgür Erdoğan ile Miami Dönercilik’in sahibi Vecdi Karıklar’a teşekkür belgesi verdi.

Başkan Mustafa Akaydın, Antalya Gönüllülerinin son bir yılda çok güzel etkinlikler ve sosyal projelere imza attığını belirterek, “Antalya’yı bu tür etkinliklerle renklendirdiler. Kendilerini gerçekten kutluyorum. Kadınların istihdamına yönelik önemli projeleri hayata geçiriyorlar. Dantelya çok özel bir düşünce. Bunu geliştirmek ve yöresel bir ürün haline getirmek gerek” dedi.

Antalya Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın da Dantelya’nın, Kibelya’nın ardından ikinci istihdam projeleri olduğunu söyledi. Dr. Günseli Akaydın, el emeği dantel ve oyaların, Antalya’da kadınlara istihdam yaratmak üzere değerlendirilmesi ve ücret karşılığı pazarlanmasını kapsayan Dantelya’nın bir amacının da unutulmaya yüz tutan el sanatlarını yaşatmak olduğunu kaydetti.