BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çiftçiler ihale için para topluyor

Korkuteli Sulama Birliği’nin, kapalı boru basınçlı toplu damlama sulama inşaat projesi ihalesinin, yapılabilmesi için çiftçiler ödeme yapmaya başladı.

Abone ol

Korkuteli’de hayata geçirilecek olan proje için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından talep edilen 65 Milyon TL’lik proje muhammen bedelinin yüzde 5’inin toplanması için çiftçiler harekete geçti.

Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Kemal Öztepe, 60 bin dekar alana hitap edecek proje ile ilgili olarak, “Hizmetin tamamen otomasyon sistemli.Herkesin eşit şekilde su kullanacağı ve kullandığı suyun ücretini vereceği bir sistem” dedi.

SADECE KORKUTELİ’NİN PROJESİ HAZIR

Proje inşaat ihale bedeli olan 3,5 milyonun Devlet Su İşleri Bölge Saymalığı’na yatırılarak, ihale işlemlerinin başlayacağını belirten Öztepe, “Yüzde 50 katılım ile bu proje hayata geçecek. Türkiye de 8,5 milyon hektar sulanabilir arazi var.Bunun 5 milyon hektarına hizmet götürülmüş ve 3,5 milyon hektarına hizmet verilmemiştir. Sırada bekleyen 2 milyon hektarda bizim gibi tesisi yenilemek isteyen birlikler var” ifadelerini kullandı. Öztepe halen 15 birliğin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne müracaat ettiğini ancak sadece Korkuteli Sulama Birliği’nin projesinin hazır olduğunu söyledi.