BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,17
ALTIN 2.473,83
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Baykalı ipten böyle almış

Erdoğan, Baykal'la ilgili önüne gelen belgeyi görünce ne yaptı ve CHP lideri Baykal'ı nasıl ipten aldı? Detaylar haberin devamında..

Abone ol

Erdoğan’ın 4 yıl önce Baykal’la ilgili bir belgeyi yayınlamak isteyen dergicilere “Yayınlarsanız sizi bitiririm” dediği ileri sürüldü. Başbakanın eski Danışmanı Tezcan iddiayı doğruladı...

Gazeteci Nihal Bengisu Karaca, üç gün önce TV’deki açık oturumda, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’la ilgili bilinmeyen bir belge olduğunu iddia etti.

4 YIL ÖNCE NE OLDU?

Başbakanlık eski Basın Müşaviri Ahmet Tezcan dün bu iddiayı doğruladı. Habertürk TV’-de yayınlanan ’İkide Bir’ adlı programı Nihal Bengisu Karaca ile sunan Tezcan, 4 yıl önceki olayla ilgili şunları söyledi:

“Nihal Bengisu Karaca, geçenlerde bir başka programda önemli bir

 CHP'DEN ANINDA CEVAP GELDİ: BU İKİNCİ ALÇAKÇA KOMPLO

CHP'den Deniz Baykal ile ilgili iddialar konusunda yapılan açıklamada, “Bir karargahtan hazırlandığı anlaşılan komplolarla ne Başbakan'ın sorumluluğunu, entrikacılığını örtbas etmek ne de Sayın Deniz Baykal'ı karalamak mümkündür” denildi.

CHP İletişim Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan “Siyasi Hayatı 4 Yıl Önce Biterdi” başlıklı açıklama, “Son günlerde ortaya atılan ikinci alçakça komplo” olarak değerlendirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu komplo hakkında bilgisi olanları ve dört yıl önce gündeme getirilmek istenen komployu bugün ortaya atma ihtiyacı duyanları, ne biliyorlarsa 'Mezara gitme' edebiyatına da sığınmadan açıklamaya davet ediyoruz.

Çünkü, dün olduğu gibi bugün de 'Benimle mezara gider' kollamacılığı, komplolara ve komplocuya kol kanat germeye hizmet eder. Kim ne biliyorsa mertçe ortaya çıkmalı, bildiklerini açıklamalıdır.

Bir karargahtan hazırlandığı anlaşılan komplolarla ne Başbakan'ın sorumluluğunu, entrikacılığını örtbas etmek ne de Sayın Deniz Baykal'ı karalamak mümkündür.” 

bilgi verdi. ’Ben Başbakan’ın bir yakınından biliyorum ki’ diye başlayan bir sözü vardı. Bengisu’nun bahsettiği Başbakan’ın yakını, danışmanı bendim. Bunu açıklamak zorundayım. 4 yıl önce Sayın Baykal ile ilgili sol bir dergide yayınlanmak üzere gazeteci bir arkadaşımdan bir bilgi geldi. Sadece ’Eğer başımıza bir şey gelirse hukuksal destek verir misiniz’ diye garanti isteyince ben Sayın Başbakan’a bu talebi ilettim.

'BİZE YAKIŞMAZ' DEDİ

Erdoğan, ’Bize yakışmaz’ dedi ve ekledi: ’Eğer arkadaşın üzerinde bir etkin varsa, bunun yayınlanmasına da engel ol. Çünkü biz kavgamızı ancak siyasette yaparız, başka alanlarda değil.’ Başbakan’ın sözleri üzerine dergi de zaten yayınlayamadı. Başbakan isteseydi Sayın Baykal’ın siyasi hayatı 4 yıl önceden biterdi. Ben Erdoğan’ı suçlamak yerine ona dua etmesi gerekir diye düşünüyorum.”

'BİLGİ MEZARA GİDECEK'

Vatan gazetesi o bilginin ne olduğunu Tezcan’a sordu. Tezcan, “O bilginin içeriği benimle mezara gidecek. Ama son kasetle alakası yok. O dergi de hala çıkıyor mu bilmiyorum” dedi.