BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.446,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnciraltı imar sorunu çözülüyor

Kocaoğlu, şehir için hayati önem taşıyan İnciraltı bölgesi planlaması konusunda çalışmaların belli bir noktaya geldiğini söyledi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehir için hayati önem taşıyan İnciraltı bölgesi planlaması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri çalışmaların belli bir noktaya geldiğini söyledi.

Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK)'nun 11. toplantısının açılış konuşmasını yaptı.

İNCİRALTI PLANMASI HAZİRANDA BİTECEK

Başkan Kocaoğlu, planların bölgede oturan vatandaşlarla paylaşılması için iki toplantı düzenlendiğini, genel mutabakat ve uzlaşmayla problemin üstesinden geleceklerini belirtti. Liman arkasının planlarıyla ilgili zemin etütlerinin Afet Komisyonu'na iletildiğini, konunun Ankara'da olduğunu ve bir aksilik çıkmazsa hazirana kadar İnciraltı planlamasının Meclis'ten geçirileceğini aktardı.

İzmir Limanı ve Basmane'de yıllardır yapılamayan Dünya Ticaret Merkezi'nin son durumlarının değerlendirilerek yeni çözüm yollarının arandığı toplantıda İEKKK Müzeler Komitesi Üyesi Oğuz Tatış ise İzmir'de kurulması planlanan Ege Medeniyetleri Müzesi ile ilgili hazırlık çalışmasını sundu.

Davetli olarak toplantıya katılan Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Erol Altun da "Karayolu Sektörü ve İzmir" konulu bir sunum yaptı. Altun, İzmir'i İstanbul'a bağlayacak otoyol projesinin ihalesinin tamamlandığını, yap-işlet-devret modeliyle önümüzdeki günlerde yapımına başlanacağını bildirdi. İzmir'i İstanbul'a yaklaştıracak yolun inşaatına hem İzmir hem de İstanbul yönünden aynı anda başlayacaklarını kaydeden Altun, 421 kilometrelik otoyolla iki şehir arasındaki seyahat süresinin 3,5 saate ineceğini, ayrıca İzmir'in kalkınmasına ve ticaretinin yüksek seviyeye ulaşmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Yolu üç dört yılda bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Erol Altun, İzmir- Ankara otoyolu için de avam projelerinin yapıldığını, Ulaştırma Bakanlığı'nın öncelikleri arasında ilk sırada yer aldığını ifade etti.