BIST 10.153
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarımsaklıda yaz hazırlıkları son sürat

Ayvalık'ta bulunan Sarımsaklı'da bulunan otellerin sahil şeridi kısmına Küçükköy Belediyesi tarafından düzenlemeler yapılıyor.

Abone ol

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesi sınırlarında bulunan Sarımsaklı'daki turistik otellerin sahil şeridi kısmındaki bahçelerinin restoran, havuz ve barların bulunduğu alanlar otel sahipleri tarafından yıkılmasının ardından yaklaşan yaz sezonu öncesi boşalan alanlara Küçükköy Belediyesi tarafından yürüyüş bandı ve benzeri düzenlemelerin yapımının son aşamasına gelindiği gözleniyor.
Yıkılan alanların dünyanın en uzun kumsalına sahip turizm cenneti Sarımsaklı'nın yaklaşan yaz sezonunda nüfusunun 350-400 bin gibi bir sayıya ulaştığına dikkat çeken Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Açılan dava ve alınan karar gereği uygulanan yıkımın sonucunda, bu bölgeyi önümüzdeki turizm sezonu öncesine kadar en iyi şekilde düzenlememiz gerekiyordu. Bu amaçla başlattığımız çalışmaları sonuçlandırmaya gayret ediyoruz. Yıkım sonrasında adeta enkaz yerine dönen alanı, halkımızın ve beldemizi ziyarete gelen turistlerin kullanımına sokabilmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

OTEL SAHİPLERİ KENDİ YAPTIKLARINI KENDİLERİ YIKMIŞTI

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın yürütmesinde bulunan 'Kıyı Kenar Kanunu' olarak bilinen yasa gereği, Sarımsaklı mevkiinde sahil şeridinde bulunan turistik otellerin ve restoranların bahçe ve kafe barlarının olduğu ön bölümlere ilişkin açılan dava sonunda yıkımına karar verilen otellerin havuz ve kafe kısımlarının otel işletmecilerinin kendi imkânlarıyla bir süre önce yıkılmıştı