BIST 10.236
DOLAR 32,19
EURO 35,07
ALTIN 2.456,50
HABER /  GÜNCEL

Emniyetten Atabey yanıtı

Genelkurmay tarafından "Baskını basından öğrendik" açıklaması Emniyet Müdürlüğü'nde sıkıntı yarattı

Abone ol

Atabeyler Grubu'na ilişkin yapılan operasyon sonrasında Genelkurmay tarafından "Baskını basından öğrendik" açıklaması Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sıkıntı yarattı

Atabeyler Grubu'na ilişkin yapılan operasyon sonrasında Genelkurmay tarafından "Baskını basından öğrendik" açıklaması Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sıkıntı yarattı. Emniyet yetkilileri, Pilot Yüzbaşı Murat E.'nin ve diğer askerlerin gözaltına alınması sırasında Alay Komutanı'nı arayarak bilgi verilmesinin sağlandığını belirttiler.

Emniyet yetkilileri, şu bilgiyi verdi: "Savcının bilgisi dahilinde askeri şahısları gözaltına aldık, komutanlarına bilgi vermelerini istedik. Hatta Murat E.'ye komutanı aramak için hangi telefonunu istediğini sorduk. O da 0542 388...8 nolu telefonundan Özel Kuvvetler Komutanı'nı aradı. Müdüriyete gelmeden Özel Kuvvetler'den bir albay ve bir binbaşı gelmiş bekliyorlardı. Şubeye beraber girdik. Durum hakkında Genelkurmay yetkililerine bildirdiler. Tabii ki derhal askeri şahısların alınması istendi.

Bu çok normaldi ama bizim yapabileceğimiz bir şey yoktu. Konunun bizi aştığını hatırlatarak, savcı ile görüştürdük. Ama bu görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Sabah saatlerine kadar süren görüşmeler çözülmeyince şahıslar mecburen bizde kaldı. Bu arada askeri şahıslardan ifade almadık."

Kaynak: www.vatanim.com.tr