BIST 10.211
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.455,77
HABER /  DÜNYA

666nın tuhaf tesadüfleri

Şeytan'ın sayısı 666 her yerde karşımıza çıkıyor. İşte dünyadan 66 tesadüfleri:

Abone ol

İngiltere'nin en pahalı telefon numarası 666 6666, geçen ay düzenlenen açık artırmada 1.5 milyon sterline (4.3 milyon YTL) satıldı.

Apple marka ilk bilgisayar 666.66 dolara satılmıştı.


İktidarsızlık hapı olarak bilinen Viagra'nın moleküler ağırlığı 666.7 g/mol.

Bilgisayar donanım firması Intel, 666 megahertz'lik Pentium III işlemcisini piyasaya sürerken Pentium III 667 olarak sundu.

Eski ABD başkanlarından Ronald Wilson Reagan'ın, adı, göbek adı, soyadı 6 harften oluşuyordu. Reagan'ın California'daki evinin numarası da 666'ydı, ancak eşi Nancy daha sonra bu numarayı 668'le değiştirtmişti.

Pek çok insan, İbrani Alfabesi'nin 6. harfi olan w harfinden oluşan internetin kısa ismi www'nin şeytanı yansıttığını düşünüyor.

İngiltere'de Manchester ve Bolton kentlerini birbirine bağlayan A666 numaralı karayolunun takma ismi 'Şeytanın Otobanı'dır.

Hatırlanacak bir tarih

Bebeklerine Ahmet Altay ismini veren edebiyat öğretmeni Aysun Kamburoğlu ile inşaat mühendisi Aykut Kamburoğlu, doğumun tarihini tesadüf olarak değerlendirdi. Aysun Kamburoğlu, çocuklarının normalde 4 Haziran tarihinde dünyaya gelmesi gerektiğini belirterek, 'Doğumdan önce sinemaya gittiğimizde, 'Omen' adlı filmin reklamını izledik. O filmi görünce bizim çocuğumuzun 4'ünde olacağını düşünerek pek umursamamıştık. Ancak o tarihte doğum gerçekleşmedi ve iki gün sonra doğum gerçekleşti. Ama yine de bizim için 6 Haziran'ın tek önemi, kolay hatırlanacak bir tarih olması' dedi.
666 sadece batıl inanç

06.06.2006 tarihinde çocuk sahibi olan çiftlerden biri de Hilal ve Abdullah Çağlayan. Mehmet Baran adını verdikleri bebeklerine sarılarak mutluluk pozu veren aile, 'Yakınlarım, tarihi değiştirmemi istedi. Ancak, benim için hiç önemli değildi. 666, tamamen batıl inanç' dedi.

Şeytanın bacağını kırdılar

Oyuncu Haluk Bilginer (52) ile şarkıcı Aşkın Nur Yengi (36), İzmir'in Urla ilçesi Yağcılar Köyü'nde önceki gün evlendi. Nikah tarihlerini 06.06.06 Salı gününe alan çift, şeytanı da atlattı. Sezen Aksu, kızı gibi gördüğü Yengi'nin nikah şahidi oldu. Aksu, düğün tarihi için, 'Şeytanın bacağını kırdık' yorumunu yaptı. Sezen Aksu, Demet Sağıroğlu, Beyaz ve Aşkın Nur Yengi, şarkılarıyla geceye renk kattı. Çift balayını Yunan adalarında geçirecek.