BIST 10.166
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.466,77
HABER /  GÜNCEL

Eski itirafçı susturuldu mu?

92 kurşun sıkılan "eski itirafçı" Aksu'nun istihbaratçılarla arasının kötü olduğu iddia edildi.

Abone ol

Kızıltepe'de kızıyla birlikte öldürülen 'eski itirafçı' Selahattin Aksu'nun patronundan ilginç iddia: Aksu istihbaratçılar tarafından izlendiğini biliyordu

7 yaşındaki kızı Rozerin ile tarlada çalışırken öldürülen Selahattin Aksu'nun izlendiğini bildiği ve bölgedeki bazı karanlık ilişkiler hakkında bilgisi olduğu öne sürüldü. Aksu'nun çalıştığı tarlanın sahibi Davut Bozan ifadesinde, Aksu'nun izlendiğini bildiğini, bir süre önce parkta otururken uzaktan kendilerini takip eden bir araç için, "Bunlar istihbaratçı. Beni izliyorlar" dediğini öne sürdü.

'Öcalan için imza attı'
DTP Parti Meclisi Üyesi Sevil Bozan'ın eşi olan Bozan, "jandarmanın, eski itirafçı Aksu'yu, kendileri aleyhinde ifade vermesi için zorladığı"nı da iddia etti. PKK'ya üye olduğu iddiasıyla 1992 -1994 arasında cezaevinde tutulan, çıktıktan sonra "itirafçı" kimliğiyle Bingöl'de operasyonlara katılan Aksu'nun uzun süredir güvenlik güçleriyle ilişkisinin kötü olduğu ve itirafçılıktan vazgeçtiği ifade edildi. Aksu'nun son dönemde, terörist Abdullah Öcalan için açılan ilgili imza kampanyalarına katıldığı, DTP'lilerle sık sık görüştüğü de ifade edildi.

Yalnız gitmekten korkmuş
Güneydoğu Anadolu'da "ortakçı" olarak çalışan Aksu ailesinin, sulama dönemi bittiği için bir süre önce Kızıltepe'ye döndüğü ve cinayetin işlendiği akşam "Tarlaya yalnız gitmek istemiyorum" diyerek, yanına kızı Rozerin'i de aldığı öğrenildi. Baba kız, bir süre öncesine kadar ev olarak kullandıkları kulübeye girdikten hemen sonra taranmıştı. Bu arada cinayetle ilgili soruşturma sürerken, zanlılar henüz yakalanamadı.

Haber: Gökçer Tahincioğlu
Kaynak: www.milliyet.com.tr