BIST 10.169
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.471,37
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet yarıştan çekildi

Hürriyet'in teknesi Akdeniz'in en büyük yarışı Vakko L'Odyssee Cannes - İstanbul'dan çekildi

Abone ol

Karar, SABAH'ın dünya rekortmeni Frans›z ve ünlü Türk yelkenci Orhan Gorbon'la katılacağını açıklamasından hemen sonra geldi.

Akdeniz'in en büyük yelken yarışı Vakko L'Odyssee Cannes - İstanbul Figaro Beneteau için geri sayım sürerken zorlu mücadeleye karma bir ekiple katılacak olan Hürriyet gazetesi yarıştan çekildi yarışın internet sitesinden Hürriyet adı çıkartıldı. Özel teknenin yelken ve borda desenlerinin okur oyları ile tespit edildiği açıklanan Hürriyet teknesinde, Fransız Yelkenci Lionel Pean ve Arif Gürdenli ekibi yarışacaktı. Hürriyet gazetesi, yarış ve Hürriyet teknesi ile ilgili gelişmeleri, "Türkiye Yelken Milli Takımı'nda yer alan Arif Gürdenli, Fransızların efsanevi yelkencisi Lionel Pean ile birlikte Hürriyet adına yarışacak. 29 mayısta denize inecek olan Hürriyet ekibi hemen antrenmanlara başlayacak" satırlarıyla duyurmuştu.

SEBEP SABAH EKİBİ Mİ?..
Yelken sporunun ülkemizdeki en büyük destekleyicisi olan SABAH da aynı yarışakatılacağını geçtiğimiz pazar günü duyurmuştu. SABAH teknesinde ise dünya rekortmeni yelkenci Fransız Rodolphe Jacq ile ünlü Türk yelkencisi Orhan Gorbon birlikte yarışacak. Hürriyet gazetesinin yarıştan çekilmesinin SABAH'ı n güçlü bir ekiple mücadeleye katılacağını açıklamasının hemen ardından gelmesi yelkencilik çevrelerinde büyük yankı uyandırdı. Deneyimli yelkenciler, çekilme olayını doğrudan doğruya, SABAH'ın geçtiğimiz ay bir dünya rekoruna imza atan Geronimo'nun dümenci ve navigatörü Rodolphe Jacq'la birlikte ünlü Türk yelkencisi Orhan Gorbon'un kendi adına yarışacağını açıklamasıyla bağlantı lı olduğunu savundular. Yarışın organizatörü Cumali Varer de çekilme haberini doğrulayarak, "Gelişmeleri tam olarak bilemiyorum. Ancak Hürriyet gazetesi bana yarışa katılmayacağını resmen bildirdi. Bu durumda aynı tekne aynı ekiple Milliyet gazetesi adına yarışacak" diye konuştu.