BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  POLİTİKA

Baykal yeni OYUN BOZACAK !

Baykal'a göre hükümet askere karşı sivil darbe peşinde. Baykal iktidarın yeni oyununu açıkladı!..

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal, 30 Ağustos'ta göreve başlayacak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeni komuta kademesiyle ilgili 2,5 ay öncesinden başlattığı tartışmaya ilginç bir gerekçe getirdi.

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında hükümete yaptığı “Sakın ha 30 Ağustos'a yönelik bir kriz planlaması içinde olmayın” çağrısını değerlendiren Baykal, "yeni bir oyunu' bozmak istediğini savundu. Şemdinli iddianamesiyle ilgili olarak yaptığı "sivil darbe' değerlendirmesinin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la ilgili planları bozduğunu öne süren CHP lideri, şu görüşü öne sürdü:

“Daha önce "sivil darbe' diyerek Kara Kuvvetleri Komutanı üzerindeki planlarını bozduk. Şimdi de hükümete yaptığımız çağrı ile asker üzerinden oyun oynanmasını engellemeye çalışıyoruz. 30 Ağustos'a yönelik bir plan içinde olmasınlar istiyoruz, bunun önüne geçmek istiyoruz. Biz uyarı görevimizi yaptık. Asker üzerinden oyun oynanmasını önlemeye çalışıyoruz. Türkiye'nin yararına olan bu önerilerimizi yapmazlarsa halka şikayet ederiz.”