BIST 10.124
DOLAR 32,21
EURO 34,82
ALTIN 2.426,08
HABER /  GÜNCEL

Emekli paşalara Balyoz baskını

Balyoz Planı iddiasıyla ilgili olarak İstanbul ve Ankara'da 14 ayrı noktaya baskın yapıldı. İlk kez 3 kuvvet komutanı gözaltında!..

Abone ol

İNTERNETHABER

Balyoz Planı iddiasıyla ilgili olarak İstanbul'un bazı yerlerinde ve Ankara ve İstanbul'da 14 ayrı noktada arama yapılıyor. 7'si muvazzaf, 7'si emekli 14 asker gözaltına alındı.  Gözaltına alınanlar arasında Eski Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına, 1. Ordu Komutanı Ergun Saygun ve Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek var.

İlerleyen saatlerde dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın da gözaltına alındığı söylendi ancak bu iddia resmi olarak doğrulanmadı.

FIRTINA GÖZALTINDA

Balyoz Darbe Planı çerçevesinde Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına'nın gözaltına alındı.

FIRTINANIN ERGENEKON İFADESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SAYGUN GÖZALTINDA

Ardından TRT Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Ergun Saygun'un da gözaltına alındığını da duyurdu. Saygun Genelkurmay İkinci Başkanı olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'la birlikte Amerika'ya da gitmişti.

Saygun böyle gözaltına alındı

VE ÖZDEN ÖRNEK DE GÖZALTINDA

Ayışığı ve Sarıkız darbe planlarını anlattığı günlükleri ile gündeme gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Apo´yu getiren komutan gözaltında

Ankara'daki operasyonda gözaltına alınan emekli Korgeneral Engin Alan, Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirildiği Kenya operasyonunu yönetmişti.

TSK VAKFI BAŞKANI

Emekli Korgeneral Engin Alan halen Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Başkanlığı görevini yürütüyor. Vakıf mütevelli heyetinde ise Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Ahmet Turmuş ve Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar yer alıyor.

ENGİN ALAN GÖZALTINDA

Teknik Korgeneral Ayhan Taş ve İzmir'de Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan da gözaltında...

Gözaltına alınan askerlerden bir diğeri de Korgeneral Engin Alan... Alan'ın Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinde görev alan asker olduğu da öğrenildi.

DOĞAN VE TANYELİ'NİN EVLERİNDE ARAMA YAPILDI

İstanbul'da, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin evlerinde de arama yapıldı.

GÖZALTI MUAMMASI

Aramanın ardından TRT 2 Çetin Doğan'ın gözaltına alındığını söyledi, ancak Doğan'ın avukatı bu iddiayı doğrulamadı. "Doğan şu anda evinde" dedi.

GÖZALTINDAKİLER İSTANBUL'DA

Bu arada Ankara'da gözaltına alınanlar 13:30 uçağıyla sorgulanmak üzere İstanbul'a getirildi. İstanbul'a getirilenler Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına ve 7 kişi olarak açıklandı.

GÖZALTINA ALINANLARIN TÜM LİSTESİ

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek

Eski 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun
Emekli Korgeneral Yavuz Yalçın

Emekli Korgeneral Engin Alan

Emekli Korgeneral Ayhan Taş

Emekli Korgeneral Mustafa Çalış

Emekli Tümamiral Özer Karabulut

Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk
Emekli Albay Emin Küçükkılıç

Emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan
Emekli Deniz Oramiral Feyyaz Öğütçü

BALYOZ DARBE PLANI NEDİR?

Taraf Gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre, Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, Ak Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı.

Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık 'Balyoz planı' hayata geçirilecekti. Gazetenin haberine göre, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadyumlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı. Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "TSK'da her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti. 

Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "1'inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. İddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir" ifadesini kullanmıştı.