BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kıyma alırken bunlara dikkat edin

Et fiyatları aldı başını gidiyor.Artık sofraya etli yemek koymak giderek zorlaşıyor.Kıymaya yönelen tüketiciyi ise başka bir tehlike bekliyor.

Abone ol

Ette arz sıkıntısı yaşanıyor, fiyatlar artıyor. Artan et fiyatları ile sahtekarlık da artıyor, yasaklar deliniyor hala hazır kıyma satışı yapılıyor.

Et fiyatları yükseldi, ancak kıymanın fiyatı farklı satış noktalarında gerçek değerinin altında kaldı. Kemiksizi 24, kemiklisi 20 lira olan dana etinden yapılan kıymanın kilosu 20 ile 24 arasında olması gerekirken yarı fiyatına, yani 11-12 liraya kıyma almak mümkün.

Kıyma fiyatlarındaki bu durum denetçilerin gözünden kaçmadı. Yapılan denetimlerle işin sırrının malzemede gizli olduğunu ortaya çıktı.

Denetim sonuçlarına göre fiyatı düşürmek için kıymaya eklenen katkılar oldukça çeşitli. Soya ve havuç gibi masum katkıların yanısıra insan sağlığını hiçe sayanlar kıymaya at ve eşek eti karıştırmaktan çekinmiyor.

Uzmanlar bu tür kıymaların, sağlık açısından da büyük risk taşıdığını belirtip tüketicileri uyarıyor.

Tüketici ise bilinçli, kimi mahalle kasabının etine güveniyor, kıymayı gözleri önünde çektiriyor. Kimi ise büyük marketlerden etiketli kıyma almayı tercih ediyor.