BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Emekli Albay Arif Doğan Adliyede

Emekli albay Arif Doğan JİTEM iddialarıyla ilgili Savcı Öz'ün talimatıyla adliyeye gelerek ifade veriyor...

Abone ol

JİTEM'in kurucusu emekli Albay Arif Doğan'ın, Eşref Bitlis suikastı gibi önemli olaylara ilişkin açıklamaları, mahkemenin ardından Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ü de harekete geçirdi.

Emniyete talimat veren Savcı Öz, sağlık sorunları sebebiyle tutuksuz yargılanan Ergenekon sanığı Doğan'ın ek ifadesinin alınmasını istedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de Doğan'ın ifade verip veremeyeceğinin tespit edilmesi için sağlık durumunun araştırılmasını istemişti. İnternete yansıdıktan sonra basına verdiği demeçlerde ses kayıtlarını kabul eden Arif Doğan, "Hâkimlere yalvarıyorum, ölmeden ifademi alın, her şeyi anlatacağım." demişti.

Emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu ileri sürülen ve internete düşen ses kayıtları, ilgili mahkemenin ardından Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ü de harekete geçirdi. Öz, emniyete talimat vererek Doğan'ın ek ifadesinin alınmasını istedi. Ortaya çıkan ses kayıtlarının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği ara kararda Doğan'ın ifade verip veremeyeceğinin tespit edilmesi için sağlık durumunun araştırılmasını istemişti. Mahkemenin ardından savcı Öz de harekete geçti. Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce de Doğan'ın ifadesini alan ve evinde arama yapan Öz, Doğan'ın ek ifadesini alacak. Öz, Doğan'ın ek ifadesinin alınması için emniyete talimat verdi. Ergenekon terör örgütü davasının tutuksuz sanığı olan Doğan, Habertürk gazetesine yaptığı açıklamada, "Hakimlere yalvarıyorum, ölmeden ifademi alın, kayda geçin. Anlatacaklarım hem Ergenekon davasına hem de PKK ile mücadeleye ışık tutacaktır." demişti. Doğan önceki gün Taraf gazetesine verdiği demeçte de Hizbullah terör örgütünü devletin kurduğunu iddia etmişti.

ARİF DOĞAN ADLİYEDE

JİTEM'in kurucusu olan emekli albay Arif Doğna, son günlerde ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili olarak ifade vermek üzere adliyeye getirildi.