BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yozgat'ta hasta bakımına kalifiye eleman

Yozgat'ta, Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Projesi kapsamında eğitim verilen 60 kursiyer, pratik eğitimlerine başladı.

Abone ol

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Projesi kapsamında eğitim verilen 60 kursiyer, teorik eğitimi tamamlayarak pratik eğitime geçti.

Merkezi Finans ve İhale Birimi ile 13 Mayıs 2010 tarihinde imzalanan ve aynı gün çalışmalara başlanan "Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme" isimli AB projesi kapsamında kurs gören 60 bayan kursiyer 2 ay süren teorik eğitimi tamamlayarak 2 ay devam edecek olan pratik eğitime geçti. İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro salonunda kurs gören bayan kursiyerlere çeşitli tıbbi malzemeler ve aletlerle pratik yaptırılarak kalifiye eleman olarak yetişiyor.

Proje Sorumlusu ve Sorgun Belediyesi Fen İşleri Şefi Yusuf Yılgın, Evde Yaşlı ve Hasta bakımı projesine 300 kişinin başvurduğunu belirterek, "Projemize 300 kişi başvurdu bunların için 120 bayan kursiyeri noter huzurunda belirledik ve 60'ar kişilik 2 grup halinde kursa tabi tutuldu. İlk etapta 2 ay teorik eğitim gördüler. Geçtiğimiz haftada pratik eğitime geçildi. Yalnız gerekli alet ve tıbbi malzemelerin yetersizliğinden, ancak bu hafta tam olarak uygulamaya başlandı. Tıbbı malzeme konusunda yardımcı olan Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Bağcı ve Sorgunlu Eczacılarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kursiyerlere eğitim veren Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Ayşegül Koç ise kursiyerlerin çok başarılı bir kurs dönemi geçirdiğini belirterek, "Öğrencilerimiz çok başarılı. Hasta ve yaşlı bakımı üzerine 2 ay teorik eğitim gördüler. Şu an da pratik eğitim görmekteler. Eğitim sırasında kursiyerler eşlerini kendileri belirleyerek teorik gördükleri eğitimi uygulama yapıyorlar. Ben inanıyorum ki buradan sertifika alan kursiyerler ilerde iş sıkıntısı çekmeyecekler. Çünkü 1900'lü yıllarda Türkiye'nin yaşlı nüfusu yüzde 6'larda iken şu an bu rakam yüzde 25'lerin üzerine çıktı. Bu rakam git gide artmakta. Böyle olunca da hasta ve yaşlı bakımı için gereken kalifiye eleman sayısı günden güne artıyor" dedi.