BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Baraj çalışanlarını linç etmeye kalktılar

Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan barajlar için sondaj çalışması yapmaya gelen çalışanları, protestocular linç etmeye kalktı.

Abone ol

Tunceli'nin Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan barajlar için sondaj çalışması gerçekleştirmek üzere bölgeye gelen teknik elemanlar, protestocu bir grubun linç girişimine maruz kaldı.

Tunceli'nin Munzur Vadisi'ne yapılması planlanan Kaletepe Barajı sahasında sondaj çalışmaları yapmak üzere gelen teknik ekibi, bir grup tarafından ikaz edildi. Çevre gönüllüsü Avukat Barış Yıldırım, yapılacak işin yasal olmadığını iddia ederek, ekibin faaliyetlerine son vermesini istedi. Ekip çalışmasına devam edince, kalabalık makineleri tahrip edip görevlileri tartaklamak istedi. Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, çalışanları linç edilmekten, makinelerin tahrip edilmekten kurtardı.

Avukat Barış Yıldırım, vatandaşları sakinleştirmek üzere bir konuşma yaptı. Emek Partisi Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç da, kimseye ve hiçbir makineye zarar verilmemesini isteyerek, "Arkadaşlarımızla aynı duyguyu paylaşıyorum ancak bu mücadelenin büyümesi için bu tip reaksiyonlardan şimdilik uzak durmamızı öneriyorum. Ancak kimseden korkmuyoruz, tek kişi bile kalsak bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız" dedi.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ise, "Son beş dakikada duyulan haber üzerine bu kadar insan toplandı. Şu unutulmamalıdır, şu ana kadar insanlarımız sessiz ve sakin duruyorlarsa, bize verilen sözler üzerinedir. Çünkü Uzunçayır Barajı'ndan sonra 'diğer baraj projeleri gözden geçirilecek' dendi. Bize, 'diğerleri yapılmayacak' dendi. Halkımız şu anda diğer barajların yapılmayacağı konusunda bir umudu olduğu için bekliyor. Ama sabrımızı daha fazla sınamayın. Dersim'de herkes tek vücut olarak cevap vermesini bilir. Bundan sonra mühendisi ile işçisi ile emekçisi ile buraya çalışmaya gelen hiç kimseye acınmayacaktır. Çünkü bundan sonra her bir baraj projesi, yeniden yerinden edilmedir, yeniden göçtür ve biz tarihimizde bunu çok yaşadık artık yeni bir tanesine geçit vermeyeceğiz. Göç etmeyeceğiz, göç ettirilmeyeceğiz. Bundan ötürü buraya çalışmaya gelen kim olursa olsun bunu göz önünde bulundurmalıdır. Artık halkın sabrı taştı, her zaman bu kadar makul olmayabilir. Bundan sonra bu kadar sakin olmayacağız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra protestocular, sondaj araçlarının vadiden çıkmasına izin verdi.