BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.392,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aytaç Durak soruşturması uzatıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında açılan soruşturma süresi yeni bir müfettiş atanarak 2 ay daha uzatıldı.

Abone ol

Görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında verilen soruşturma zamanı dolunca, soruşturmanın uzamasında müfettiş taktiği uygulandı. 6 Ayda 52 müfettiş gönderen bakanlık bu kez 2 müfettiş daha gönderince, soruşturma süresi 2 ay daha uzatıldı. Aytaç Durak ise bu uygulamayı hür iradeye vurulan kelepçe olarak yorumladı.

haber2000.com 'dan Göktürk Tunçtürk'ün haberine göre, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında açılan soruşturmaların selameti için aylar önce açığa alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında ki soruşturma süresi 2 ay daha uzatıldı.

Hakkında 28 konuda soruşturma açılan ve mülkiye müfettişleri tarafından 27 dosyadan ‘Hakkında soruşturma açılamaz’ raporu verildikten sonra Durak bu raporları da Danıştay’a vererek yürütmenin durdurulması için vermişti.

Kalan 1 dosyada da soruşturma süresi biten Aytaç Durak’a bakanlık bu kez 2 yeni müfettiş gönderdi ve soruşturma süresi 2 ay daha uzatıldı.

52 müfettiş

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar kısa sürede 52 müfettişin gönderildiğine ve hiçbir bulgunun bulunmamasına işaret eden Aytaç Durak, “ Bu hukuksuz tavırla Adanalıların hür iradesine kelepçe vurulduğu gibi Adana belediyesinde ki talanın daha da artmasına sebep olunmuştur” dedi

2 Müfettişin daha gönderildiğini ve soruşturma süresinin 2 ay daha uzatıldığını belirten Aytaç Durak, şunları söyledi;

“T.C tarihinde bu kadar kısa sürede 52 müfettişin görevlendirildiği 2. bir kurum, kuruluş veya kişi yoktur. Bu kadar müfettişin görevden uzak olduğum sürede, rüşvet, zimmet, irtikap, ihaleye fesat gibi yüz kızartıcı bir suç bulamaması, benim ve kurumumun belki de Türkiye’de en dürüst ve rasyonel çalışmalarımızın en büyük göstergesi olmuştur. Bugün 2 yeni Mülkiye Başmüfettişinin daha gelmesi ve Bakanlıkça sürenin 2 ay daha uzatılması neyi halledecektir? Olsa olsa Adanalıların hür iradesine vurulmuş zincirler sonucu Belediyedeki talanın daha da artmasına sebep olacaktır."

Hakkında 7 dava var

Aytaç Durak hakkında beşi kişisel hakaretler, (biri belediye fabrikasının deneme üretim fazlası şişe sularının dağıtılması olmak üzere) ikisi de seçim yasaklarına muhalefetten açılmış toplam 7 dava bulunuyor.