BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Avcılar'da olaylı yıkım

Avcılar'da kaçak yapıldığı gerekçesiyle bir binayı yıkmak için gelen ekiplere mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşandı.

Abone ol

Avcılar'da kaçak yapıldığı gerekçesiyle bir binayı yıkmak için gelen ekiplere mahalle sakinlerinin direnmesi sonucu çıkan arbedede, 7 polis ile 6 zabıta memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, kaçak yapıldığı anlaşılan Yeşilkent Mahallesi Okul Caddesi 137. Sokak 3 numaradaki 5 katlı binanın yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye gelen zabıta ve polis ekiplerine, bina sakinleri kiremit ve taş attı.

Mahalle sakinlerinin de binada yaşayanlara destek verdiği olayda, bazı kişilerin bıçakla polis ve zabıta ekiplerine direnişi sürdürdükleri, güvenlik kuvvetlerinin de biber gazı ile gruba müdahale ettiği görüldü.
Yaşanan arbede sırasında 7 polis ile 6 zabıta memuru yaralanarak, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olaya ilişkin 13 kişi de gözaltına alındı.
Polisin desteğindeki zabıta ekiplerinin binayı yıkma girişimi ile mahalle sakinlerinin direnişi sürüyor.

Bu arada, belediye ekiplerinin bir hafta önce de aynı binayı yıkmak istediği, ancak engellemeler nedeniyle yıkımın bugüne ertelendiği öğrenildi.