BIST 10.648
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.432,90
HABER /  GÜNCEL

Elleriniz sürekli kuruyor mu?

Dış etkenlerden zarar gören ellerinize ve tırnaklarınıza gereken ilgiyi gösteriyor musunuz?

Abone ol

Mevsim değişikliği, aşırı sıcak ya da soğuk su, deterjanlar, yetersiz beslenme, mineral ve vitamin eksikliği ellerinizin güzellik ve sağlığına zarar verebilmektedir.

Elleriniz sürekli kuruyorsa hem dışarıdan hem içeriden desteklemeniz gerekir. Kuru ciltler için özel olarak üretilmiş, nemlendirme özelliğine sahip el kremleri ihtiyacınız olan bakımı sağlayacaktır. Hem vücut sağlığı hem de cilt güzelliği için su içmemiz gerektiğini biliriz. Güzel ve bakımlı ellere sahip olmak istiyorsanız su içmek yardımınıza koşacaktır.

Yaz mevsiminde güneş ışığının zararlı etkilerinden korunmak için mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Özellikle tatile gittiğinizde güneşlenirken ellerinize ve ayaklarınıza güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin. Düzenli ve yeterli faktörde güneşten koruyucu krem kullanımı ellerinizde lekelerin oluşmasını da önler.

Tahriş olmuş, derisi çatlamış ellerinizi canlandırmak için 2 çay kaşığı tuzla ellerinize masaj yapın. Sıcak suyla durulayın ve yumuşacık ellere sahip olmanın keyfini çıkarın!

Tırnaklarınız kırılıyorsa kalsiyum eksikliğiyle karşı karşıya olabilirsiniz. Tırnaklarınızı ve kemik yapınızı güçlendirmek için yoğurt, süt, peynir gibi kalsiyum içerikli besinleri beslenme planınıza mutlaka ekleyin.Çabuk kırılan tırnaklarınızı güçlendirmek istiyorsanız; evinizde kolayca uygulayabileceğiniz limon suyu kürü yardımınıza koşacaktır.

Cam bir kâsenin içine 1 su bardağı ılık su ve 2 limonun suyunu alıp karıştırın. Tırnaklarınızı limonlu suyun içinde 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda durulamadan, tırnaklarınızı suyun içinde çıkarın. Dikkatlice kurulayın.