BIST 10.392
DOLAR 32,47
EURO 34,91
ALTIN 2.407,74
HABER /  GÜNCEL

Kandil talimat verdi asker peşlerine düştü!

Bahar geldi. Dağdaki teröriste Kandil'den operasyon emri geldi. Ancak Türk askeri onlardan önce davrandı.

Abone ol

Tunceli'de güvenlik güçleri Kandil Dağı'ndaki örgüt elebaşlarından `Sığınaklardan çıkın, eylem yapın' talimatı alan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.

Baharın gelmesiyle birlikte terör örgütünün Kandil Dağı'ndaki elebaşları, Tunceli bölgesindeki teröristlere şifreli olarak, `Kış sığınaklarından çıkıp hareketli hale geçin. Mayıs ayı başlarından itibaren kanlı eylemler gerçekleştirin' talimatı verdi. PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın da Diyarbakır, Tunceli ve Bingöl'deki kamplarda kendisine bağlı bombalı saldırı ve sabotaj eğitimleri gören 7'şer kişilik gruplar halindeki teröristlere de eylem talimatı verdiği güvenlik güçleri tarafından tespit edildi.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı, Türkiye'nin profeyonel tugaylarından biri olan Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı ile Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler, sığanaklardan çıkan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek ve Karadeniz, Sivas ve Erzincan'a geçmelerini engellemek için geniş kapsımla hava destekli operasyon başlattı. Operasyona çıkan komando timlerinin profesyonel askerlerden oluştuğu belirtildi.

Operasyonlar Tunceli merkez Geyiksuyu, Munzur Vadisi, Karaoğlan kesimi, Hozat'in dağlık alanları, Çemişgezek ile Hazat arasındaki Aliboğazı Mevkii, Nazimiye ile Pülümür arasındaki Dokuzkaya Vadisi ve çevresinde yoğunlaştırılıyor.