BIST 10.628
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.433,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars'ta dükkânlar mühürlendi

Merkez Mahallesi kanal kenarındaki 30 iş yeri, polis gözetiminde zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Abone ol

Kars Belediyesi ve Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığı tarafından Merkez Mahallesi kanal kenarındaki 30 iş yeri, polis gözetiminde zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Oto elektrik ve tamirciliği yapan iş yerleri Küçük Sanayi Sitesi'ne taşınmadıkları ve alanın yeşil alan yapılacağı gerekçesiyle Kars Belediye Başkanlığı tarafından alınan kararla mühürlendi. İş yerlerinin mühürlenmesi sırasında dükkân sahipleri ile zabıta arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Dükkanlarının kapatılmasını istemeyen esnaf, direnerek mühür vurdurmak istemedi. Emri yerine getiren zabıta ekipleri ise dükkânları bir bir mühürleyerekdi, daha sonra da iş yerlerinin fotoğraflarını çekti.
Sanayide kendilerine iş yeri verilmediği sürece oraya gidemediklerini söyleyen esnaf, "Biz şimdi ne yapacağız? Hepimizin borçları var ve bundan sonra nerede iş yapıp kazanacağız? Sorunumuza kalıcı çözüm bulunmadı. Hiçbir yetkili gelip bizim bu sorunlarımızla ilgilenmiyor. Herkes birbirinin üzerine atıyor ve bizleri başlarından savıyor." dedi.

Kendi şehirlerinde mülteci durumuna düştüklerinin altını çizen esnaf, "Oy ver, vergi ver, emek ver, kira ver gel ondan sonra da mülteci durumuna düş. Şimdi de dükkânlarımız mühürlendi. Biz de tezgâhlarımızı dışarı koyup yağmurda, çamurda çalışacağız." diye konuştu.