BIST 9.973
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,70
HABER /  POLİTİKA

Elektriksiz hastane açıldı

Elektrik tesisatı tamamlanmayan hastane Başbakan Erdoğan tarafından açıldı..

Abone ol

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde, elektrik tesisatı tamamlanmayan hastanenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılması tepkiyle karşılandı. Henüz tamamlanmayan hastanenin, seçim yatırımı olarak değerlendirilen toplu açılış listesine Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla eklendiği anlaşıldı.

Başbakan Erdoğan, 30 Haziran 2007 tarihinde Balıkesir gezisi sırasında yaptığı toplu açılışta, aralarında 9 yıldır yapımı devam eden Altınova Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi'ni de diğer 440 tesis ve yerle birlikte yaptı. Açılışı yapılan hastanenin elektrik tesisatının tamamlanmadığı, açılışı için seyyar kablo ile yandaki sağlık ocağından seyyar hatla enerji sağlandığı ortaya çıktı.

Ayvalık Kaymakamı Nazım Madenoğlu, hastanenin açılışını kendilerinin yapmadığını belirterek, “Valilik'ten gelen talimatlar doğrultusunda, açılış yapıldı. Elektrik panosunun yetersiz olması nedeniyle, en yakın kamu sağlık kuruluşu olan sağlık ocağından hat çekilerek, soruna geçici çözüm bulundu. Eksiklikler en kısza zamanda, giderilecek'' dedi.

Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Alaattin Süberoğlu “Bayındırlık İl Müdürlüğü, hastanenin elektrik tesisatını kontrol etmeden teslim almış. Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün kusuru varsa, mutlaka sorumluları cezalandırılır. Hastanenin, enerji eksikliğinin en kısa sürede tamamlanacağını düşünüyorum'' diye konuştu.
Bu arada polikliniklerinde perde olmayan hastanede, telefon tesisatı da henüz devreye sokulamadı.