BIST 9.725
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.434,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ekrem İmamoğlu'na dudak uçuklatan bağış!

CHP idari ve Mali İşler Yardımcısı Erol Bektaş, İmamoğlu'nun seçim çalışmalarına destek için açılan bağış kampanyasının beklenenin üzerinde destek gördüğünü söyledi. Kampanyaya çok ünlü bir sanatçının 100 bin TL bağışladığını söyleyerek bunu ilginç olarak değerlendirdi.

Abone ol

Bu kez yapılacak olan 23 Haziran İstanbul seçimileri için partiler Hazine'den yardım almayacak. Bunun için CHP, Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla bir bağış kampanyası başlattı. Parti yetkilileri kampanyaya olan yoğun destekten oldukça memnun olduklarını söylüyorlar. İmamoğlu'na hem Türkiye'Den hem de gurbetçilerden yoğun destek var.

Ünlü sanatçı 100 bin TL bağışladı

Independent Türkçe'ye kampanyayı değerlendiren CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, "Kampanyaya 1 TL yatıran da var, üst sınır olan 54 bin 566 lira da. En ilginç örnek ise, "çok ünlü bir sanatçının" 100 bin TL bağışlaması." dedi.

Paranın bir kısmını annesi adına bağışladı

Bektaş aynı zamanda bu tür bağışların kendilerini duygulandırdığını ve şaşırttığını söyledi. En şaşırtan örneğin bir ünlünün 100 bin TL bağışlaması olduğunu dile getiren Bektaş, "Yasalar gereği, bir kişi bir siyasi partiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabiliyor. Durum böyle olunca, 100 bin TL'lik bağışı gören parti yönetimi o ünlü sanatçı ile irtibata geçildi ve bu miktarın üzerindeki tutarın parti kasasına giremeyeceği anlatıldı. O ünlü sanatçımıza, 100 bin TL'yi iade ettik. 54 bin 566 lirayı tekrar yatırdı, geri kalanı ise annesi adına bağışladı" dedi.

Katılım oldukça yüksek

Kampanya haksızlığa itiraz mecrası halini aldığını dile getiren Bektaş; "Bağış tutarından çok, katılımcı sayısındaki yükseklik dikkat çekici" dedi.