BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medyadan hakaret eden sanığa hapis cezası

ESKİŞEHİR'de şehit Uzman Çavuş Neşet Gök'ün cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan hakaret paylaşımı yapan sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Abone ol

Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanık Bahtiyar A. (60) ile taraf avukatları hazır bulundu.

Klavye ’linç etmek’ diye çevirmiş

Savunmasında, pişman olduğunu belirten sanık Bahtiyar A, "Akıllı telefonlar yüzünden oldu. Ben aslında öyle demek istemedim. ’Bunları def etmek lazım’ yazacaktım, klavye ’linç etmek’ diye çevirmiş. Klavye hatası. Ahirette cezamı almak isterim. Burada ceza almak istemiyorum. Adliyeye düştüğüm için çok üzgünüm. Zaten bu olay sonrası sosyal medya hesabımı kapattım" ifadelerini kullandı.

"Arasında anlam birliği yoktur"

CHP Genel Merkezi ve Eskişehir İl Başkanlığı adına davaya müdahil olan Avukat Kemal Sayılır ise sanığın cezalandırılmasını talep etti. Akılı klavyelerin, eş anlamlı kelimeleri tamamlamadığını savunan Sayılır, "Hepimiz bu tip telefonlar kullanıyoruz. Kaldı ki ’linç etmek’ kelimesiyle ’def etmek’ kelimesi arasında anlam birliği yoktur" ifadelerini kullandı.