BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  GÜNCEL

Adres sorgulama ekranı! Seçim söylentileri çıktı nüfustan TC ile bakın

İSTANBUL'da 23 Haziran'da tekrarlanacak olan seçimler öncesi sosyal medyada kütükten silinme, adreste görünmeme gibi iddialar dolaşıyor. Durumunuzu adres yerleşim yeri sorgulama ekranından görebilirsiniz.

Abone ol

Önce gazeteci Emin Çapa 'adresimde görünmüyorum' iddiasını ortaya attı. Ardından dizi oyuncusu Elçin Sangu benzer iddiayla ortaya çıktı. Elçin Sangu'nun adresini online olarak kendisinin değiştirdiği ortaya çıkarken, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü adres sorgulamak isteyenler için paylaşımda bulundu. 

Müdürlüğün Yerleşim Yeri Sorgulama ekranından kaydınızın durumunu kontrol edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken aşağıdaki linke tıklamak. 

Yerleşim yeri sorgulama ekranı

Linke tıkladığınızda bir haritayla birlikte yandaki gibi bir alan gelecek. İlinizi, ilçenizi, mahallenizi, sokağınızı, kapı ve daire numaranızı seçip bekleyin. 

Sistem sizi ikinci bir ekrana yönlendirecek. Önünüze aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Bu ekranda yapmanız gereken tek şey TC kimlik numaranızı yazıp ben robot değilim kutucuğunu işaretlemek. Sistem sorgulamayı yapıyor ve adresinizdeki durumunuzla ilgili gereken bilgiyi veriyor. 

Seçmen kütüğü kaydı
23 Haziran seçimlerinde oy verebilmek için aynı zamanda seçmen kütüğü kaydında yer almanız gerekiyor. YSK yurt içi seçmen kütüğü kaydından durumunuzu kontrol etmek için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz.